Tuvāko gadu laikā Latvijā taps vairāki hipermārketi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Rimi Latvija" līdz 2004.gadam Latvijā plāno apsaimniekot sešus līdz desmit hipermārketus "Maxi Rimi". Šos lielveikalus plānots atvērt gan Rīgā, gan arī citās pilsētās. Viens no vērienīgākajiem projektiem solās tikt realizēts Ķīpsalā.

Šobrīd Rīgā darbojas viens hipermārkets "Maxi Rimi" tirdzniecības parkā "Alfa". "Maxi Rimi" hipermārketa vadītājs Aigars Āboliņš šodien stāstīja, ka "Maxi Rimi" ir veiksmīgākais "Rimi Latvia" projekts, tādēļ arī plānots palielināt hipermārketu skaitu un izveidot hipermārketus arī ārpus Rīgas. Šogad Rīgā paredzēts atvērt divus "Maxi Rimi" hipermārketus. Otro "Maxi Rimi" plānots atvērt šā gada rudenī, paplašinātajā tirdzniecības centrā "Mols". Paredzēts, ka hipermārkets aizņems aptuveni piecus tūkstošus kvadrātmetru. Tajā tiks tirgotas gan pārtikas, gan arī nepārtikas preces, tāpat kā tas ir jau esošajā hipermārketā - tirdzniecības parkā "Alfa". Savukārt trešo "Maxi Rimi" paredzēts atvērt jaunajā "Zunda centrā", Ķīpsalā, kur šobrīd ir sākta būvlaukuma sagatavošana. Jaunajā tirdzniecības centrā ģenerālnomnieks būs tieši "Maxi Rimi", kopējā platība paredzēta 10,3 tūkstoši kvadrātmetru, no kuriem tirdzniecības platība būs 8000 kvadrātmetru. Kopumā jaunajā "Maxi Rimi", kas atradīsies Ķīpsalā, tiks piedāvāts aptuveni 45 līdz 50 tūkstošu dažādu preču sortiments, tajā būs 35 līdz 40 kases un strādās aptuveni 300 darbinieku. Paredzēts, ka divas trešdaļas no piedāvātās produkcijas būs pārtikas preces. Savukārt par pārējo jauno lielveikalu atrašanās vietām pagaidām ziņas netiek sniegtas. Tirdzniecības parku "Alfa", kurā izveidots pirmais "Maxi Rimi" hipermārkets Latvijā, bijušās rūpnīcas "Alfa" teritorijā atvēra pērn maijā. Vidēji dienā "Maxi Rimi" apmeklē 10 tūkstoši pircēju. "Alfas" centrā "Maxi Rimi" kopējā platība ir 8500 kvadrātmetru, no kuriem tirdzniecībai atvēlēti 6000 kvadrātmetru. Pārtikai atvēlēti četri tūkstoši kvadrātmetru, bet pārējām precēm - divi tūkstoši kvadrātmetru. Pašlaik "Rimi Latvia" apsaimnieko 28 veikalus, no kuriem 21 ir "Rimi" lielveikals, viens - hipermārkets "Maxi Rimi" un seši - "Interpegro" veikali. Visvairāk "Rimi" lielveikalu ir Rīgā, viens ir arī Jūrmalā, Liepājā, Saldū, Talsos un Ventspilī. "Rimi Latvia" mātes uzņēmums, Skandināvijas tirdzniecības koncerns "ICA Baltic AB" Latvijā darbību sāka pirms pieciem gadiem, nodibinot kompāniju "Rimi Baltija".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu