Eiropas Jauniešu filharmonijas simfoniskais orķestris

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 19 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas zālē koncertēs Eiropas Jauniešu filharmonijas simfoniskais orķestris.

Orķestra darbā jau vairākus gadus piedalās arī mūziķi no Latvijas - mežradznieks Atvars Lakstīgala, trompetisti Jānis Porietis un Kārlis Jēkabsons, fagotists Jānis Semjonovs, flautiste Laura Ezera, čelliste Ieva Puriņa un citi. Arī šogad orķestra sastāvā muzicē jaunais obojists Māris Kuģis un trombonists Rūdolfs Kulbergs.

Latvijā orķestris uzstāsies ar programmu "Tikai klasika", kurā skanēs Johannesa Brāmsa "Koncerts klavierēm ar orķestri B dur, Nr.2, op.8" un Sergeja Rahmaņinova "Simfonija Nr.2., e moll, op.27".

Kopš 1992.gada jauniešu simfonisko orķestri vada Šveices diriģents Andreass Mildners, kurš kā bijušais Hamburgas Valsts operas kora direktora vietnieks guvis starptautisku atzinību ar vieskoncertiem Šveicē, Čehijā un Austrijā.

Brāmsa "Otrajā klavierkoncertā" soliste būs Rīgā dzimusī Karīna Štangorra, kura Mūzikas akadēmijā ir studējusi klavieru spēli, kamermūziku un klavierpavadījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu