"Grindeks" atklās Ls 6,3 miljonus vērtu ražotni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 16.jūnijā, farmācijas kompānija AS "Grindeks" atklās aktīvās farmaceitiskās vielas - ursodeoksiholskābes - ražotni, kas ir viens no kompānijas vērienīgākajiem investīciju projektiem, informēja "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Ražotnē ieguldīts arī ERAF līdzfinansējums

Kopējais ieguldījums jaunajā ražotnē veido 6,34 miljonus latu, no kuriem 2,8 miljoni latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums.

Ražotnes svinīgajā atklāšanā piedalīsies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans un valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

Pēc svinīgās atklāšanas notiks ekskursija uz jauno ražotni.

Ražotnes svinīgā atklāšana notiks plkst.11 Krustpils ielā 53, Rīgā. Žurnālisti uz pasākumu varēs nokļūt ar speciālu autobusu, kas plkst.10.15 gaidīs stāvvietā pie Rīgas Tehniskās universitātes, Kaļķu ielā.

Ursodeoksiholskābe tiek izmantota gatavo zāļu ražošanā aknu un žultsakmeņu slimību ārstēšanai. Tā šķīdina holesterīna žultsakmeņus, kā arī paaugstina hepatocītu membrānas stabilizējošās un aizsargīpašības pie kaitīgām iedarbībām, atjauno bojātas hepatocītu membrānas, nomāc patoloģiskas imūnās reakcijas aknās pie holestatiskām aknu slimībām.

Cer iekarot 15% no kopējā ursodeoksiholskābes pasaules tirgus

Pagājušā gada septembrī Kļaviņa pastāstīja, ka ursodeoksiholskābes ražošanas iecirkņa izbūve ļautu uzņēmumam līdz 2014.gadam iekarot 15% no aktīvās vielas pasaules tirgus.

Pēc Kļaviņas iepriekš stāstītā, ražotnes, kas nodarbinās 35 cilvēkus, platība būs 1400 kvadrātmetri.

Jau ziņots, ka "Grindeks" šā gada pirmajos trīs mēnešos strādājis ar 1,5 miljonu latu peļņu, kas palielinājusies par 7,1%, salīdzinot ar pirmo ceturksni pērn. "Grindeks" apgrozījums bijis 14 miljoni latu - par 4,1% vairāk nekā 2010.gadā. Pirmajā ceturksnī saražotā produkcija eksportēta kopumā par 13,2 miljoniem latu.

"Grindeks" koncernā ir četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, kā arī pārstāvniecības desmit valstīs.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande.

"Grindeks" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Oficiālajā sarakstā.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", IBS "Prudentia" un Rīgas Fondu biržas 2010.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Grindeks" ar uzņēmuma vērtību 48,53 miljoni latu ierindots 34.vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu