"Harija Potera" autore iekļūst pasaulē bagātāko cilvēku sarakstā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rakstniece Dž.K.Roulinga pirmo reizi iekļuvusi žurnāla "Forbes" bagātāko cilvēku sarakstā. Pašlaik viņa ir 552. bagātākā persona pasaulē ar aptuveni vienu miljardu dolāru lielu bagātību (534 miljoniem latu).

Roulingas sarakstītās piecas grāmatas par burvju zēna Harija Potera piedzīvojumiem pasaulē ir pārdotas 250 miljonos eksemplāru, savukārt divas pēc grāmatu motīviem veidotās filmas līdz šim ir ienesušas aptuveni divus miljardus dolāru (1,07 miljardi latu). Milzu ienākumus rakstniece ir guvusi no dažādu preču pārdošanas ieņēmumiem. Savu pirmo stāstu viņa sarakstīja, vēl esot nabadzīga vientuļā māte, rakstot uz papīra atgriezumiem Edinburgas tējas bodītēs, jo viņa nav varējusi atļauties apsildīt savas mājas. Jau desmito gadu pēc kārtas pats turīgākais pasaules cilvēks ir "Microsoft" kompānijas dibinātājs Bils Geitss ar 46,6 miljardus dolāru (24,88 miljardus) latu lielu bagātību. Vestminsteres hercogs Džeralds Keivendišs Grosvenors ir Lielbritānijas bagātākais iedzīvotājs, ar 8,7 miljardus dolāru (4,65 miljardus latu) lielu bagātību iekļūstot pasaules turīgāko cilvēku saraksta 36. vietā. Kopumā 600 cilvēku sarakstā ir 17 briti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu