Pētījums: Vislabākā reputācija ir "Laimai", "LMT" un "Statoil"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vislabākā reputācija no Latvijas uzņēmumiem ir AS "Laima", SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) un SIA "Statoil Latvia", liecina žurnāla "Lietišķā Diena" un sabiedrisko attiecību aģentūras "Nords Porter Novelli" veidotais "Uzņēmumu reputācijas tops 2011".

Ceturtajā vietā ierindota SIA "Spilva", tai seko AS "Swedbank", AS "Aldaris", SIA "Rimi Latvia", SIA "Lattelecom", AS "Dzintars" un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"".

Labākā reputācija būvniecības nozarē ir SIA "Skonto būve", informācijas tehnoloģiju nozarē - "Microsoft", elektroenerģijas jomā - AS "Latvijas Gāze", finanšu nozarē - "Swedbank", ieguves un apstrādes nozarē - SIA "Knauf", kokapstrādes nozarē - VAS "Latvijas Valsts meži", ķīmisko vielu apstrādes jomā - "Dzintaram", pārtikas nozarē - "Laimai", individuālo un sabiedrisko pakalpojumu jomā - Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcai, tekstila nozarē - AS "Lauma", tirdzniecības nozarē - "Statoil", bet transporta un sakaru nozarē - LMT.

Zaļāko uzņēmumu reputācijas topa pirmajā vietā ierindojās SIA "Madara Cosmetics", kurai seko SIA "Lāči", AS "Agrofirma Tērvete", SIA "Pure Food" un AS "Dobeles dzirnavnieks".

Specbalvu kā uzņēmums ar straujāko reputācijas izaugsmi saņēma veikalu tīklu "Iki" un "Cento" īpašnieks SIA "Palink".

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta balva par orientāciju uz nākotni tika LMT, bet balvu par straujāko eksporta potenciālu saņēma AS "Latvijas Finieris".

Par labāko uzņēmuma vadītāju tika atzīts "Lāču" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis.

Šodien "Reputācijas topa 2011" pasākumā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa norādīja, lai sasniegtu labu reputāciju, var būt vajadzīgi vairāki desmiti vai, kā pasaules vēsture liecina, pat vairāki tūkstoši gadu. "Tomēr kā draudzīgs brīdinājums lai izskan doma, ka šis milzu darbs var tikt sagrauts piecās neuzmanīgās minūtēs. Tāpēc par savu reputāciju ir jādomā ik soli, ik mirkli," pauda Āboltiņa.

Uzrunājot klātesošos ceremonijā, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka daudz tiek runāts par Latvijas izcilo mākslinieku un sportistu ieguldījumu Latvijas labās slavas vairošanā ārpus valsts robežām, tomēr nepelnīti tiek aizmirsti uzņēmēji, kuri ar savu godīgo un radošo darbu tāpat veido mūsu valsts reputāciju.

Jau ziņots, ka pērn vislabākā reputācija no Latvijas uzņēmumiem bija mobilo sakaru operatoram SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT), sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam SIA "Lido" un pārtikas ražotājam SIA "Spilva", liecina laikraksta "Diena" un sabiedrisko attiecību aģentūras "Nords Porter Novelli" veidotais "Uzņēmumu reputācijas tops".

Reputācijas tops pirmo reizi tika izveidots 2004.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu