Latvijā nodibināta Lobētāju asociācija (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā nodibināta Lobētāju asociācija, kuras mērķis ir veidot caurredzamu lobēšanas kultūru, aģentūru BNS informēja asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.

«Pašlaik lobēšana kā profesionāls pakalpojums nav regulēta, un tāpēc izsekot interešu klātbūtnei nav iespējams. Intereses ne vienmēr ir kvalitatīvi argumentētas, diskutētas, un to aizstāvības process ir necaurredzams. Tas kļūst par iemeslu sabiedrības uzticēšanās lejupslīdei valsts pārvaldības procesiem,» norādīja Grīnvalds un uzsvēra, ka ir pienācis laiks veidot jaunu, saprotamu un caurredzamu lobēšanas vidi Latvijā. «Ar asociācijas dibināšanu mēs aicinām uz sadarbību gan nozares profesionāļus, gan arī valsts amatpersonas, jo lobēšanā piedalās divas puses,» viņš sacīja.

Pildot darba pienākumus, asociācijas dalībnieki apņēmušies būt atklāti par to, kādas intereses pārstāv un kāds ir lobēšanas aktivitātes mērķis.

Lobētāju asociācijā apvienojušies Guntars Grīnvalds, Atis Zakatistovs, Jānis Loze, Kristaps Turauskis, Artūrs Grants, kā arī uzņēmumi «Šmits, Jēkabsons un partneri», «Hauska & Partner», «P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības», «Hill and Knowlton Latvia», «Repute», «MRS Grupa» un «Deep White».

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu