Degvielas cena samazināta tikai dažos benzīntankos (138)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc vakardienas jaunā degvielas cenu rekorda šodien lielākais un tradicionāli dārgākais degvielas tirgotājs «Latvija Statoil» divos benzīntankos samazinājis degvielas cenu. Tur tā atkal ir zem lata.

Papildināts ar «Latvija Statoil» komentāru

Portāls TVNET novēroja, ka ceturtdienas rītā uzņēmuma pilna servisa benzīntankos Rīgā 95.benzīna cena samazināta līdz 99 santīmiem par litru.

Vakar, kad degvielas cena sasniedza jaunu rekordu, tā pārsniedza latu un bija 1,029 lati.

Šodien atsevišķos benzīntankos samazināta arī dīzeļdegvielas cena - patlaban tā maksā 98 santīmus litrā. Vakar tās cena bija par santīmu lielāka.

«Latvija Statoil» komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis TVNET skaidroja, ka tikai divās degvielas uzpildes stacijās degvielas cenas patlaban ir zemākas nekā vakar, taču lielākajā daļā degvielas uzpildes staciju cenas nav mainītas.

Cenu kritums saistīts ar konkurenci.

TVNET jau vēstījis, ka pēdējā laikā Latvijā degvielas cenas augušas ļoti strauji. Pēdējo trīs mēnešu laikā cenas kāpušas par aptuveni ceturtdaļu.

Turklāt gan tirgotāji, gan analītiķi un ārlietu pārzinātāji ir vienisprātis, ka negatīvu Irānas notikumu scenārija gadījumā - sākoties starpvalstu militārām operācijām - pasaules degvielas cenas var būtiski kāpt.

Līdz ar degvielas cenu kāpumu Latvijā dārgākas varētu kļūt arī citas preces, tostarp pārtika.

«Latvija Statoil» ir lielākais un tradicionāli dārgākais degvielas mazumtirgotājs, kura cenai mēdz sekot arī tirgus dalībnieki.

Komentāri (138)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu