Bezdarba līmenis Rīgā stabilizējies; bez darba 7,8% rīdzinieku (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bezdarba līmenis Rīgā jau no iepriekšējā gada pēdējiem mēnešiem ir stabilizējies un 2012.gada februāra nogalē sasniedza 7,8%, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Janvārī bezdarba līmenis bijis par 0,1 procentpunktu lielāks - 7,9%.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Rīgas reģionālajā filiālē bija reģistrēti 29 614 bezdarbnieki. Valstī kopumā 2012.gada februāra beigās bija reģistrēti 133 418 bezdarbnieki un bezdarba līmenis bija 11,8%.

Februārī NVA Rīgas reģionālajā filiālē bija reģistrētas 1358 brīvas darba vietas. No gada sākuma brīvo darba vietu skaitam ir tendence samazināties. Ņemot vērā NVA reģistrēto bezdarbnieku skaitu, uz vienu darba vietu februāra beigās pretendēja 22 bezdarbnieki. Valstī 2012.gada februārī pavisam bija pieejamas 2 482 reģistrētas brīvas darba vietas.

2012.gada janvārī valsts garantēto bezdarbnieku pabalstu nesaņēma 20 457 personas jeb 69% no visiem NVA Rīgas reģionālajā filiālē reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Pašvaldības testētos sociālos pabalstus, izvērtējot personas ienākumus un materiālo stāvokli, Rīgas Sociālajā dienestā 2012.gada februārī saņēma 10 945 darbspējīgas nestrādājošas personas jeb 40% no visiem NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem. Salīdzinoši pirms gada februārī tie bija 32,9%.

No pagājušā gada marta mēneša darbspējīgo nestrādājošo testēto sociālo pabalstu saņēmēju skaitam Rīgas Sociālajā dienestā bija tendence nedaudz samazināties, tomēr šā gada februārī reģistrēts pieaugums par 236 personām.

Turpina pieaugt arī ilgstoši nestrādājošo darbspējīgo Rīgas Sociālā dienesta klientu skaits, februārī sasniedzot 3934 jeb 30% no visiem darbspējīgiem nestrādājošiem Rīgas Sociālā dienesta klientiem.

Kā viens no bezdarbnieku atbalsta pasākumiem Rīgas Sociālajā dienestā ir Atbalsta grupas bezdarbniekiem. 2011.gadā darbojās 38 šādas grupas, kurās piedalījās 706 bezdarbnieki. Palielinājās atbalsta grupu pieejamība, jo tās darbojās 11 vietās, gadu iepriekš tikai septiņās vietās.

Atbalsta grupās bezdarbniekiem var saņemt sociālā darbinieka konsultācijas, atbalstu bezdarba problēmu risināšanā, uzlabot sociālās komunikācijas prasmes, attīstīt personas iekšējos resursus, stiprināt personiskās sociālā atbalsta sistēmas, kā arī saņemt emocionālu atbalstu ne tikai no grupas vadītāja, bet arī no grupas biedriem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu