Panikas dēļ no "Swedbank" kopumā izņemti 29 miljoni latu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikā no pusnakts līdz šodienas plkst. 12 "Swedbank" klienti bankomātos kopumā izņēmuši skaidru naudu 4,5 miljonu latu apjomā, kas ir aptuveni divas reizes vairāk nekā šajā laikā parasti. Vakar Swedbank klienti kopumā izņēmuši skaidru naudu 24 miljonu latu apjomā, kas ir aptuveni 1,5% no kopējā noguldījumu apjoma, Financenet informēja bankas pārstāve Kristīne Jakubovska.

Vērojams, ka situācija stabilizējas un "Swedbank" klientu aktivitāte pie bankomātiem un filiālēs mazinās, jo cilvēki redz, ka banka turpina darbu kā ierasts, nodrošinot visas klientiem nepieciešamās finanšu operācijas. Arī skaidras naudas izņemšana no bankomātiem samazinājusies piecas reizes, salīdzinājumā ar vakardienu, kad nepamatotu baumu rezultātā tika sasniegta lielākā cilvēku aktivitāte pie bankomātiem.

“Arī šobrīd banka aktīvi strādā filiālēs, lai sniegtu cilvēkiem pakalpojumus, ko viņi vēlas saņemt un vienlaikus atgādina, ka norēķini ar karti notiek ikdienas režīmā,” uzsver "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis.

Bankomātu saraksts, kuros pieejama skaidras naudas izmaksas pieejams Swedbank mājas lapā www.swedbank.lv un tiek regulāri atjaunots ar aktuālo informāciju.

Pastiprināti izņem naudu no bankas

Portāls TVNET jau ziņoja, ka no piektdienas, 9. decembra, "Swedbank" klienti pastiprināti izņem naudu no bankas, reaģējot uz baumām par bankas darbības problēmām Zviedrijā un Igaunijā. Arī svētdien pie "Swedbank" bankomātiem izveidojās garas rindas daudzās Latvijas vietās. Svētdienas vakarā daudzos bankomātos nauda vairs nebija pieejama.

Rindas pie bankomātiem ir arī pirmdienas rītā.

Banka ir spējīga strādāt

"Swedbank" un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadība uzsver, ka, neskatoties uz nepamatotu baumu izraisīto pastiprināto naudas izņemšanu, "Swedbank" ir spējīga strādāt gan ikdienas, gan ārkārtas apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu