Latvija asi noraida Lietuvas pārmetumus par gauso rīcību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas banku uzraugs - Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) - ir asi reaģējis uz Lietuvas finanšu ministres Ingrīdas Šimonītes pārmetumiem par vilcināšanos ierobežot "Latvijas Krājbankas" darbību. FKTK savukārt vērš uzmanību uz to, ka no oktobra sākuma Lietuvas centrālā banka nav spējusi atbildēt par notiekošo bankā "Snoras".

Papildināts ar "Latvija centīsies pārliecināt Lietuvu glābt "Snoras" banku"

Ar FKTK biroja vadītājas Annas Dravnieces starpniecību FKTK vadītāja Irēna Krūmane un viņas vietnieks Jānis Brazovskis kategoriski noraidīja kaimiņvalsts amatpersonas pārmetumus.

FKTK vadība uzsvēra, ka Lietuvas finanšu ministres pārmetumi ir nepamatoti, jo šā gada 16.novembrī jau tika nodrošināts, ka bez saskaņošanas ar FKTK netiek veikta neviena darbība, kas būtu saistīta ar "Krājbankas" saimniecisko darbību.

Tāpat Brazovskis vērsa uzmanību uz to, ka no šā gada oktobra sākuma Lietuvas centrālā banka nav spējusi atbildēt par notiekošo bankā "Snoras".

Jau ziņots, ka Latvijas vilcināšanās pārņemt turpmāko "Latvijas Krājbankas" darbību negatīvi ietekmējusi gan šīs bankas, gan Lietuvas bankas "Snoras" stabilitāti - šādu viedokli ceturtdien izteikusi Šimonīte, vēsta portāls "Diena.lt".

"Latvija jau pagājušajā trešdienā [16.novembrī] tika informēta par Lietuvas Centrālās bankas lēmumiem par "Snoras", bet tikai ceturtdien ierobežoja "Krājbankas" darbību un vēl pēc tam spēra visus citus soļus. Pa to laiku caur "Krājbanku" tika paspēts veikt zināmas darbības, kas noteikti nesekmēja nedz šīs bankas, nedz "Snoras" stabilitāti," viņa norādījusi, atbildot uz Seima deputātu jautājumiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) aicina Lietuvas pusi nekavējoties lemt par finanšu sektora stabilizāciju saistībā ar "Snoras" bankas problēmām, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Rīt, 25.novembrī, Dombrovskis dosies uz Lietuvu, lai darba vizītes laikā tiktos ar Lietuvas Ministru prezidentu Andrju Kubiļu. Papildus iepriekš plānotajai darba kārtībai, kas saistīta ar abu valstu divpusējo sadarbību un sadarbību enerģētikas projektos, valstu vadītāju tikšanās galvenā sarunu tēma būs situācija Lietuvas valdības nacionalizētajā komercbankā "Snoras".

Ministru prezidenta uzdevumā rīt uz Lietuvu delegācijas sastāvā dosies arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, Latvijas Bankas padomes locekle Zoja Razmusa un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, lai panāktu risinājumus saistībā ar AS "Latvijas Krājbanka".

Kā ziņots, Lietuvas Bankas valde 16.novembrī nolēma uz laiku apturēt bankas "Snoras" darbību, savukārt Lietuvas valdība izmantoja Finanšu stabilitātes likumā paredzētās tiesības un ārkārtas sēdē lēma pārņemt visas bankas akcijas sabiedrības vajadzībām, lai maksimāli aizsargātu noguldītāju intereses un samazinātu iespējamos valsts izdevumus.

"Snoras" pagaidu administrators Saimons Frīklijs trešdienas vakarā Lietuvas Bankai iesniedza ziņojumu par nacionalizētās komercbankas finansiālo stāvokli, un banka to šobrīd izskata, lai pieņemtu lēmumu par "Snoras" nākotni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu