Bloķē pieeju Baltijas meteo bezmaksas informācijai (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) lūdzis Lietuvas Hidrometeoroloģijas pārvaldei (LHMP), lai tā liedz pieeju meteoroloģiskā radara un prognožu modeļu informācijai no Latvijas, pastāstīja Lietuvas Hidrometeoroloģijas pārvaldes Informācijas nodaļā.

Latviešiem informācija neesot vajadzīga

LVĢMC lietuviešus informējis, ka Latvijas iedzīvotājiem piedāvā līdzīga satura informāciju un Lietuvas meteodienesta piedāvātie pakalpojumi Latvijā nav vajadzīgi, pastāstīja LHMP pārstāve, kura savu vārdu nevēlējās nosaukt, jo vienošanās starp abiem meteodienestiem esot iekšēja darīšana.

LVĢMC valdes priekšsēdētājs Andris Leitass sacīja, ka viņš personīgi šādu lūgumu nav izteicis, bet arī nenoliedza, ka kāda LVĢMC struktūrvienība varētu būt to darījusi.

Leitass uzsvēra, ka tā ir abu meteodienestu iekšēja lieta starptautiskas sadarbības ietvaros.

Liedz pieeju arī Igaunijas meteo informācijai

Pirmdien pēcpusdienā piekļuve no Latvijas IP adresēm slēgta arī Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta (IMHI) meteoroloģiskajam radaram. Mājaslapā norādīts, ka piekļuve slēgta saskaņā ar IMHI un LVĢMC vienošanos.

Lietuvas meteodienests pirmdien aizliedzis piekļuvi savā mājaslapā iepriekš bez maksas pieejamajai meteoroloģiskā radara informācijai, kā arī prognožu modeļu kartēm, kas Latvijas iedzīvotāju vidū bija iecienīts informācijas avots.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs noteica maksu savam meteoroloģiskajam radaram, pamatojot to ar naudas trūkumu un valsts finansējuma samazinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu