Latvijas šprotes izstādē Maskavā iegūst pilnu medaļu komplektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas šprotu ražotāji ieguvuši pilnu medaļu komplektu starptautiskajā pārtikas produktu izstādē "World Food Moscow-2011", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits.

"Šprotu ražotāji ieguvuši pilnu medaļu komplektu, ar ko esam ļoti apmierināti. Zivju pārstrādes uzņēmums "Gamma-A" saņēma zelta medaļu par šprotēm eļļā "Old Riga". Sudraba medaļa piešķirta uzņēmuma "Līcis 93" šprotēm, bet bronzas medaļu ieguva zivju pārstrādes uzņēmums "Sabiedrība IMS"," sacīja Šmits.

Asociācijas vadītājs atzina, ka Maskavas izstādē par Latvijas zivju konserviem bijusi ļoti liela interese un uzņēmumiem izdevies vienoties par turpmāko sadarbību ar vairākiem interesentiem Krievijā un NVS valstīs.

Izstādē Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi tika pārstāvēti ar atsevišķu kopstendu, kas tapis, pateicoties Eiropas Zivsaimniecības fonda finansiālajam atbalstam. Izstādē piedalījās SIA "Unda" no Engures, SIA "Rānda" un SIA "Līcis-93" no Rojas, SIA "Sabiedrība IMS" no Mērsraga, AS "Brīvais vilnis" no Salacgrīvas, SIA "Gamma-A" un SIA "Karavela" no Rīgas. Kopumā stendā bija pārstāvēti vairāk nekā 100 dažādu zivju konservu veidi no Baltijas jūras un okeāna zivīm.

Kā ziņots, izstādē "World Food Moscow-2011" piedalījās arī astoņi pārtikas ražotāji, kuru produkcija tika izkārtota Latvijas nacionālajā stendā - zemnieku saimniecība "Kalna Smīdes-1" ar medus produktiem, ZS "Jaunkalēji" - ar maizes izstrādājumiem, gaļas pārstādes uzņēmumi SIA "Grāvendāle" un SIA "Rital D", dārzeņu pārstrādātājs SIA "Dimdiņi", dzērienu ražotājs SIA "Livonia'', augļu un ogu pārstrādātājs SIA "Pure Food", kā arī iepakojumu ražotājs SIA "Polipaks".

Biedrība "Rīgas šprotes" izveidota 1996.gadā, un tajā darbojas septiņi uzņēmumi. Biedrības mērķis - Latvijā un ārvalstīs tiesiski aizsargāt intelektuālo īpašumu - patentu, preču zīmes u.c., izstrādāt rekomendācijas konservu "Rīgas šprotes eļļā" ražošanas aktivizēšanai, kvalitātes un konkurētspējas nodrošināšanai.

Kā ziņots, ikgadējā izstāde "World Food Moscow" tiek rīkota kopš 1992.gada ekspocentrā "Krasnaja Presnja" un ir Krievijas lielākā starptautiskā pārtikas izstāde ar iedibinātām tradīcijām un reputāciju. Izstāde tiek rīkota septembra vidū, kad tiek slēgti nozīmīgi pārtikas piegādes vienošanās līgumi un veidoti sadarbības plāni nākamajam gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu