Latvija kļūst par kapsētu tūrisma populāru galamērķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvija kļūst par kapsētu tūrisma populāru galamērķi, ārvalstu viesiem parasto apskates objektu vietā izvēloties neparastas pastaigas slavenās kapsētās, vēsta Austrumeiropas tūrisma portāls "Poezdka.de".

Kapsētu tūrisms nav nekas jauns

Kapsētu tūrisms Eiropā nav nekas jauns, ceļotājiem apmeklējot slavenu personību pēdējās atdusas vietas. Lielbritānijā katru gadu tūkstošiem tūristu no visas pasaules apmeklē Viktorijas laikmeta Haigeitas kapsētu, kurā apbedīts zinātniskās fantastikas žanra rakstnieks Duglass Adamss, fiziķis Maikls Faradejs un marksisma ideoloģijas pamatlicējs Kārlis Markss.

Līdzīgi populārs tūrisma galamērķis ir Parīzes Perlašēza kapsēta, kur atrodas slaveno rakstnieku Onorē de Balzaka, Oskara Vailda un Marsela Prusta, mūzikas ikonu Frederika Šopēna, Edītes Piafas un Džimija Morisona kapa vietas.

"Interese par Latvijas kapsētām pēdējā laikā augusi ne tikai tūristu vidū, bet arī gidu un Latvijas vēsturnieku aprindās,

norādot, ka pastaigas kapsētās un slavenu cilvēku kapavietu apmeklējumi ir informatīvi un palīdz apgūt Latvijas vēsturi un kultūru," raksta portāls.

Iesaka apmeklēt slavenību kapus

Starp ievērības cienīgām kapsētām minēti Pokrova jeb Lielie kapi, kas ir viena no vecākajām kapsētām Rīgā. Lielajos kapos apbedīts baltvācu ķīmiķis, Nobela prēmijas laureāts Frīdrihs Vilhelms Ostvalds, Sanktpēterburgas Marijas teātra soliste Marianna Čerkaska, krievu rakstnieka Alekseja Tolstoja pirmā sieva Jūlija Vasiļjevna Rožanska-Smoļenkova un operas dziedātājs Dmitrijs Smirnovs.

Portāls iesaka apmeklēt arī Rīgas Brāļu kapus, kas ir "majestātisks objekts", savukārt Rīgas Meža kapos, apskatot pazīstamu Latvijas politiķu, militārpersonu un sabiedrisko darbinieku kapavietas, iespējams izbaudīt īpašu atmosfēru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu