Saūda Arābijā būvēs pasaulē augstāko debesskrāpi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijas miljardieris princis Alvalīds bin Talals plāno būvēt pasaules augstāko debesskrāpi, kas Sarkanās jūras piekrastes pilsētā Džidā sliesies vairāk nekā 1000 metru augstumā.

Otrdien tika parakstīts 4,6 miljardu Saūda Arābijas riālu (600 miljonu latu) vērts līgums starp Saūda Arābijas karaļa Abdallāha radiniekam princim Alvalīdam bin Talalam piederošo kompāniju "Kingdom Holding" un celtniecības milzi "Bin Laden Group".

Bin Talals žurnālistiem paziņoja, ka ēka, kas pasaules augstākā debesskrāpja titulu atņems Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā esošajam "Burj Dubai", tiks uzbūvēts trīs gadu laikā. Tomēr viņš neatklāja, kad tiks uzsākti būvniecības darbi.

Princis Alvalīds norādīja, ka debesskrāpja celšana ir politisks vēstījums, ka naftas eksporta lielvalstī valda ekonomiskā un politiskā stabilitāte.

Debesskrāpī, kas būs vairāk nekā 80 metrus augstāks par pērn atklāto 828 metrus augsto "Burj Dubai", atradīsies viesnīca, dzīvokļi un biroji, kuru kopējā platība būs 500 tūkstoši kvadrātmetru.

Saūda Arābijā ir veiksmīgi izdevies novērst protestu izplatīšanos, kas ir sašūpojuši valdošos režīmus citās reģiona valstīs.

Bin Ladenu dzimtas pārstāvji, kam pieder "Bin Laden Group", ir Saūda Arābijā ievērojami uzņēmēji, kuri ir kategoriski norobežojušies no Osamas bin Ladena aktivitātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu