Krievija atzīst alu par alkoholisko dzērienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs šonedēļ parakstījis likumu, saskaņā ar kuru alus ir oficiāli atzīts par alkoholisko dzērienu.

Līdz šim visi dzērieni, kuros alkohola koncentrācija bija līdz 10%, Krievijā tika uzskatīti par pārtikas produktiem.

Tomēr jaunais likums paredz, ka alus tirdzniecības ierobežojumi stāsies spēkā tikai 2013.gadā.

Kaut arī par populārāko alkoholisko dzērienu Krievijā tiek uzskatīts degvīns, pēdējos gados alus, kas tiek reklamēts kā veselīgāka alternatīva stiprajiem dzērieniem, iemanto aizvien lielāku popularitāti.

Pēdējo desmit gadu laikā alus tirdzniecības apjoms Krievijā pieaudzis par vairāk nekā 40%, bet degvīna pārdošanas apjoms samazinājies par nepilniem 30%.

Pagājušajā gadā Krievijas alus industrijai tika piemērots nodokļu palielinājums 200% apmērā.

Jaunie tirdzniecības ierobežojumi aizliegs alkohola tirdzniecību nelicenzētos kioskos, mācību iestāžu un sporta kompleksu tuvumā, aizliegs alkohola tirdzniecību plkst.23-8 un aizliegs grādīgo dzērienu reklāmas.

Kā liecina Krievijas oficiālie dati, regulāri alkoholu lieto vairāk nekā 28 miljoni Krievijas iedzīvotāju, turklāt aptuveni puse no valsts desmit miljoniem bērnu vecumā no 11 līdz 18 gadiem regulāri lieto stipros dzērienus un alu.

No pusaudžiem vecuma grupā no 13 līdz 16 gadiem alkoholu lieto divas trešdaļas.

Veselības Aizsardzības ministrija konstatējusi, ka jaunieši alu regulāri sāk lietot no 12 gadu vecuma, vīnu - no 15 gadu vecuma, bet degvīnu - no 16 gadu vecuma.

Alkohola patēriņš Krievijā veido 15,2 litrus absolūtā spirta gadā uz vienu cilvēku, salīdzinot ar 9,5 litriem Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu