Rīgas skolām mēbeles piegādās lietuvieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izsludinātajā iepirkuma konkursā par mēbeļu iegādi un uzstādīšanu 49 skolu mācību telpās uzvarējis Lietuvā, Viļņā, reģistrēts mēbeļu ražošanas uzņēmums UAB "Ergolain projektai", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publicētais paziņojums par iepirkuma rezultātu.

Konkursā saņemti trīs pieteikumi, bet par uzvarētāju atzīts lietuviešu uzņēmums, kurš piedāvā mēbeles izgatavot un uzstādīt par zemāko cenu - 1 272 197 latiem, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Mēbeļu iepirkums 49 skolu mācību telpu aprīkošanai ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana 63 Rīgas vispārizglītojošajās skolās".

Jau ziņots, ka 1,35 miljonus latu vērtais iepirkuma konkurss tika izsludināts 28.martā, nolikumā norādot, ka mēbeļu piegāde un uzstādīšana jāizpilda 60 dienu laikā. Uzņēmēji no Latvijas norādīja, ka 9000 skolas galdu un krēslu ir apjoms, kādu Latvijā patērē divos gados, un ražotāji to divos mēnešos nespētu paveikt, pat apvienojoties. Ražotāji pauda aizdomas par negodīgu konkursu, jo šādi nosacījumi liedza vietējiem ražotājiem iespēju tajā piedalīties.

Pēc ražotāju iebildumiem iepirkumu komisija 20.aprīlī izlēma nolikumā veikt izmaiņas, sadalot pasūtījumu divās daļās, - iebūvējamās mēbeles konkursa uzvarētājam būs jāpiegādā 60 darba dienu laikā, lai tās varētu uzstādīt līdz septembrim, kad sāksies jaunais mācību gads, savukārt galdi un krēsli būs jāpiegādā 85 darba dienu laikā.

Tomēr par konkursa uzvarētāju 8.jūlijā atzīts lietuviešu uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu