Lembergu ģimenes uzņēmumam 2 miljonu pasūtījums no Auguļa pārraudzītā LDz

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aivara Lemberga ģimenei piederošais uzņēmums Bio-Venta ieguvis teju 2 miljonu ASV dolāru līgumu, uzvarot satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) redzeslokā esošās valsts SIA Latvijas Dzelzceļš (LDz) ritošā sastāva serviss konkursā par biodīzeļdegvielas piegādi, vēsta portāls Pietiek. com.

Augulis interešu konfliktu nesaredz

Augulis nekādu interešu konfliktu te nesaredz un noliedz, ka Lemberga bērniem piederošais uzņēmums konkursā uzvarējis, pateicoties Lemberga politiskajai ietekmei uz viņu un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

„Es neesmu interesējies” un „es nevaru komentēt”, tā pirmdien reaģēja Augulis, Pēc neoficiālās informācijas, runa varētu būt par procedūras izmantošanu Bio-Ventas interesēs, jo tā savu piedāvājumu iesniegusi pēdējā brīdī.

SIA LDz ritošā sastāva serviss ir Valsts akciju sabiedrības Latvijas Dzelzceļš meitassabiedrība. Auguļa vadītā Satiksmes ministrija (SM) ir valsts kapitāldaļu turētāja LDz. Satiksmes ministrs neesot bijis informēts par šādu konkursu, ne arī tā uzvarētājiem, bet, viņaprāt, viss atkarīgs no tā, vai konkursa rezultāts tiks apstrīdēts Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Ja tur viss kārtībā - neredzu problēmu

„Ja tur viss ir kārtībā, es neredzu nekādu īpašu problēmu, ja ar iepirkumu nav kaut kas kārtībā, tad mums ir IUB, kam uz to ir jāreaģē. Es nevaru nokomentēt,” teica Augulis.

LDZ ritošā sastāva serviss izsludinātā konkursa pieteikumi tika atvērti 27. aprīlī, konkursa rezultātus IUB oficiāli paziņoja 19. maijā. Konkursa uzvarētājam laikā līdz oktobrim būs jāpiegādā 1 300 tonnu biodīzeļdegvielas par līgumcenu 1 973 998 ASV dolāri.

Pēc portāla rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Bio-Venta savu cenas piedāvājumu iesniegusi pēdējā brīdī un tā bijusi vien pāris tūkstošu ASV dolāru zemāka par konkurenta piedāvāto.

Aizdomas par pretimnākšanu...

Pastāv aizdomas, ka varētu būt notikusi pretimnākšana politiski un ekonomiski ietekmīgajam klanam, nopludinot iekšējo informāciju par konkurenta piedāvāto cenu.

Īpašnieki - Lemberga bērni

Uzņēmuma Bio-Venta lielākie īpašnieki pastarpināti caur citām firmām un ietekmes figūrām ir Lembergu ģimene. 74% daļu SIA Bio-Venta pieder kompānijai VK Tranzīts, kuras lielākais īpašnieks ir Lemberga bērniem Anrijam Lembergam un Līgai Lembergai saskaņā ar pēdējām publiski pieejamām Lursoft ziņām piederošā ALA Investments (pieder 45,10%). Pārējos 43,80% daļu kompānijā VK Tranzīts caur SIA Coer Investīcijas kontrolē par Lemberga cilvēku uzskatītais Jurijs Bespalovs, bet atlikušos 11,10% - Sandra Skuja-Rudene, kura darbojas arī Ventspils attīstības aģentūras valdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu