Akceptē prēmiju maksāšanu "Latvenergo" meitasuzņēmumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Latvijas elektriskie tīkli" darbinieki varēs saņemt prēmijas, naudas balvas un pabalstus, teikts šodien valdības akceptētajos grozījumos "Noteikumos par kapitālsabiedrību sarakstu".

Jau ziņots, ka šā gada 10.februārī "Latvenergo" komercreģistrā reģistrēja meitassabiedrību "Latvijas elektriskie tīkli", kas izveidota saistībā ar cita energokompānijas meitasuzņēmuma AS "Augstsprieguma tīkls" nodalīšanu un būs tīklu aktīvu īpašnieks.

Informācija valdības dokumentu vietnē liecina, ka, ņemot vērā šīs strukturālās pārmaiņas, vairāk nekā 400 darbiniekiem, kuriem līdz šim bija darba attiecības ar koncernā "Latvenergo" esošajām kapitālsabiedrībām, mainīsies darba devējs. Līdz ar to uz tiem darbiniekiem, kuri noslēgs darba tiesisko attiecību pārjaunojuma līgumus, būs darba tiesiskās attiecības ar jauno meitassabiedrību "Latvijas elektriskie tīkli", un saskaņā ar noteikumu spēkā esošo redakciju uz tiem neattieksies iespēja 2011.gadā izmaksāt prēmijas, naudas balvas, pabalstus un veikt citu materiālo stimulēšanu, kā tas tiek paredzēts pārējām koncernā ietilpstošajām kapitālsabiedrībām. Līdz ar to šie darbinieki nesaņemtu līdzvērtīgas sociālās garantijas, kas ir nostiprinātas darba koplīgumā, kā pārējie "Latvenergo" un tās meitas sabiedrību darbinieki.

Ņemot vērā minēto, Ekonomikas ministrija rosina veikt grozījumus noteikumos par kapitālsabiedrību sarakstu ar mērķi precizēt un papildināt kapitālsabiedrību grupas "Latvenergo" kapitālsabiedrības, kuras ir tiesīgas 2011.gadā izmaksāt prēmijas, naudas balvas, pabalstus un veikt citu materiālo stimulēšanu. Plānots noteikumu projektu papildināt ar jaunu kapitālsabiedrību - "Latvijas elektriskie tīkli", kā arī noteikumus plānots papildināt ar jaunu punktu, kas izdala atsevišķi "Augstsprieguma tīklu" un nosaka, ka tas 2011.gadā varēs izmaksāt prēmijas un veikt cita veida materiālo stimulēšanu.

Jau ziņots, ka "Latvijas elektrisko tīklu" valdes priekšsēdētājs ir "Augstsprieguma tīkla" vadītājs Imants Zviedris, kā arī pārējie valdes locekļi ir no "Augstsprieguma tīkla" valdes - Vita Andersone, Kaspars Grava un Jānis Kirkovalds.

"Augstsprieguma tīkla" valdē vēl darbojas Varis Boks, kas jaunā uzņēmuma valdē nav iekļauts.

Uzņēmuma apmaksātais un reģistrētais pamatkapitāls ir 25 000 latu.

Kā ziņots, saskaņā ar valdības atbalstīto Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto koncepciju jaunās "Latvenergo" meitassabiedrības īpašumā koncerns nodos pārvades tīklus. Jaunais uzņēmums iznomās tīklu aktīvus "Augstsprieguma tīklam", kas savukārt tiks nodalīts no koncerna, pārveidojot to par valsts kapitālsabiedrību, un darbosies kā sistēmas operators.

Šādas izmaiņas "Latvenergo" struktūrā janvāra sākumā atbalstīja valdība. Izmaiņas nepieciešamas, lai izpildītu Eiropas Savienības prasības. Kopumā tika vērtēti trīs nodalīšanas varianti.

Paredzēts, ka "Augstsprieguma tīkls" uz uzņēmuma pārejas līguma pamata nodos jaunajai kompānijai tos aktīvus un saistības, kuras saistītas ar tīklu uzturēšanu un ekspluatāciju. Uzņēmuma pārejas rezultātā esošā "Augstsprieguma tīkla" rīcībā paliktu tie darbinieki, aktīvi un saistības, kas nepieciešamas tikai sistēmas operatora funkciju izpildei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu