Latvijas eksports uz Vāciju pārsniedz pirmskrīzes apjomus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālā statistikas biroja datiem eksports uz Vāciju 2010.gadā sasniedza 538 miljonu eiro apmēru, kas ir labākais rādītājs Latvijas un Vācijas attiecību vēsturē. Eksports 2010.gadā ir uzrādījis 31% pieaugumu salīdzinājumā ar 2009.gadu un vienlaikus par 15% pārsniedz pirmskrīzes 2007.gada eksporta apjomus.

Kā norāda Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava, par pamatu šādai attīstībai ir kalpojuši divi faktori. Pirmais faktors ir Latvijas uzņēmēju centība, uzlabojot savu produktu konkurētspēju, kas vainagojās ar panākumiem. Otrais faktors ir cītīgs Latvijas vēstniecības Vācijā darbs pēdējo divu gadu laikā, pārliecinot Vācijas sabiedrību un uzņēmējus par Latvijas stabilitāti un uzticamību kā sadarbības partneriem. Abi faktori kopā ir ļāvuši noturēt un uzlabot savstarpējo ekonomisko sadarbību.

Pieprasīti kokmateriāli, kā arī namdaru un būvgaldnieku izstrādājumi

Starp svarīgākajām eksporta precēm uz Vāciju mēs redzam kokmateriālus, tostarp namdaru un būvgaldnieku izstrādājumus. Tāpat būtiski eksportā uz Vāciju ir metāli un to dažādie izstrādājumi.

Ievērojama attīstība notikusi arī importa apjomu attīstībā no Vācijas, kas pieaudzis par 26%. Taču vēl joprojām atpaliek pat no 2005.gada importa apjomiem. Galvenā attīstība importā notikusi uz ražošanas mašīnu un mehānismu importa rēķina, kas turpina stiprināt Latvijas ražotāju produktivitāti un spēju eksportēt vēl vairāk produktu uz visu pasauli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu