Somijas "Sanoma" pārdod "Forum Cinemas"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Somijas mediju grupas "Sanoma" struktūrvienība "Sanoma Trade" nolēmusi Zviedrijas privātā kapitāla investīciju uzņēmumam "Ratos AB" pārdot kinoteātru biznesu Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, teikts kompānijas paziņojumā Helsinku akciju biržai.

Darījuma summa veidos 116 miljonus eiro (81,5 miljonus latu), un to vēl nepieciešams apstiprināt Somijas un Latvijas konkurences pārvaldēm, kuras akceptu varētu sniegt aprīlī.

Darījums paredz pārdot Somijas uzņēmuma "Finnkino Oy" un tā meitaskompāniju - Igaunijas "AS Forum Cinemas", Latvijas "SIA Forum Cinemas" un Lietuvas "UAB Forum Cinemas" - akcijas, kā arī trīs nekustamos īpašumus saistībā ar grupas kinoteātru biznesu Somijā un Latvijā.

Fondu tirgi pozitīvi uztvēra ziņas par gaidāmo darījumu, "Sanoma" akciju cenai Helsinku biržā paceļoties par 2,8%.

Cena - ne pārāk zema, ne augsta

"Sanoma" norāda, ka šis darījums atbilst kompānijas stratēģijai koncentrēt tās darbību uz patērētāju un biznesa medijiem, kā arī mācību risinājumiem.

"Mediju vide strauji mainās. Lai spētu reaģēt uz šīm izmaiņām un uzvarētu šajā jaunajā tirgū, mēs palielināsim mūsu koncentrēšanos uz patērētāju, biznesu medijiem un mācību risinājumiem," sacīja uzņēmums vadītājs Harri Peka Kaukonens.

"Ratos AB" izpilddirektors Arne Karlsons norādīja, ka kompānijas pirkums nav pārāk lēts, bet cena nav arī pārmērīgi augsta. "Mēs iegādājāmies labu kompāniju," sacīja Karlsons, norādot, ka saskata "Finnkino Oy" augšanas iespējas tirgū.

Interesējas arī par citām kompānijām

Kaukonens arī pavēstīja, ka "Sanoma Group" plāno lūkoties pēc pamatbiznesa jomas kompānijām, kuras tā varētu iegādāties.

Presē izskanējusi informācija, ka "Sanoma Group" varētu būt ieinteresēta televīzijas kanālu iegādē no Vācijas mediju kompānijas "ProSieben".

"Sanoma Group" iekļauts arī Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu