Klaipēdas ostā ienācis rekordliels kuģis (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: thamesshipsociety.org.uk

Klaipēdas ostā ienācis lielākais kuģis visā tās vēsturē, ziņo Lietuvas televīzija.

Konteinerkuģa "MSC Fortunate" garums ir 275 metri, platums - 40 metri, un tajā satilpst 5551 konteiners, pastāstījis kompānijas "Klaipedos Smelte" ģenerāldirektors Rimants Juška. Pēc viņa teiktā, kuģis ir par trim konteineru rindām platāks par visiem, kas Klaipēdā apkalpoti līdz šim.

Šādi okeāna kuģi Baltijas ostās līdz šim nav ienākuši - parasti tie iegriežas tikai lielajās Rietumeiropas valstu ostās.

Sarunas par "MSC Fortunate" uzņemšanu Klaipēdā ilgušas gandrīz gadu. Vairākās vietās nācies padziļināt un paplašināt ostas kanālu, īpaši apmācīt ločus un iegādāties jaunu ceļamkrānu, jo esošie tik lielu kuģi nespētu apkalpot.

Diennakts laikā no kuģa tiks izkrauti vairāk nekā tūkstoš konteineru ar Lietuvai un NVS valstīm paredzētām kravām.

Ostas kompānija vēlas panākt, lai Klaipēda kļūst par reģionālu konteinerkravu šķirošanas centru, kas uzņemtu šādus un vēl lielākus okeāna kuģus un to atvestos konteinerus ar mazākiem kuģiem nogādātu citās Baltijas austrumu piekrastes ostās.

"Pasaules ekonomika pamazām atgūstas, pieaug kravu, īpaši konteineru, apgrozījums, pieaug arī konteinerkravu īpatsvars, tādēļ Eiropā pārkraušanas ostas ir pārslogotas un pamazām rodas vajadzība novirzīt kravas citur," norādījis "Klaipedos Smelte" ražošanas direktors Lins Miceika.

Šis gan ir tikai izmēģinājuma reiss un šobrīd nevar pateikt, kad Klaipēda varētu sākt uzņemt tādus kuģus regulāri, osta tam jau ir gatava, norādījis Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas vadītājs Euģēnijs Ģentvils. Ostas direkcija par šā kuģa uzņemšanu vien nodevās saņems aptuveni 150 000 litu (30 600 latus).

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu