Katru gadu tiek salasītas sēnes 35,9 miljonu latu vērtībā (182)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Katru gadu Latvijas mežos tiek salasītas sēnes 35,9 miljonu latu vērtībā, liecina šodien konferencē "Meža nozare 20 Latvijas neatkarības gados" prezentētie materiāli.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktora Arvīda Ozola sagatavotajā prezentācijā, mežā iegūto nekoksnes produktu kopējā vērtība patlaban veido 71 miljonu latu. No tās pusi - 35,9 miljonus jeb 50% - veido sēnes.

Šiem aprēķiniem pievērsis uzmanību ekonomists Andris Strazds, kurš savā sociālā tīkla "Twitter" kontā raksta, ka

tādējādi sēņu nozare veido 0,2%-0,3% no Latvijas iekšzemes kopprodukta vērtības.

Pārējā meža nekoksnes produktu vērtība dalīta šādi: 15,8 miljoni latu jeb 22% - citi augu produkti, 4,5 miljoni jeb 6% - medījamo dzīvnieku gaļa, 3,1 miljons jeb 1% - Ziemassvētku eglītes, 11,9 miljoni jeb 17% - augļi, ogas un rieksti, 0,5 miljoni jeb 1% - medus un vasks, savukārt medījamo dzīvnieku ādas un trofejas - 0,04 miljoni latu jeb 0,06%.

Kā ziņots, šodien Zemkopības ministrija, Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rīko konferenci par meža nozares attīstību Latvijā kopš neatkarības atgūšanas brīža.

Konferences laikā tās dalībniekiem tiek sniegts ieskats meža sociālajos, ekonomiskajos un ekoloģiskajos aspektos un to mijiedarbībā. Tāpat konferencē prezentēts ziņojums par Latvijas meža nozares attīstības dinamiku un rezultātiem pēdējos 20 gados, ko Zemkopības ministrija izstrādājusi sadarbībā ar partneriem atbilstoši starptautiskajai metodikai un Latvijas meža nozares specifikai.

Komentāri (182)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu