Igauņu baļķvedēji gatavojas bloķēt šosejas (14)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas mežistrādes biznesā nodarbinātās firmas 28. februārī gatavojas bloķēt ceļus pie četrām Igaunijas pilsētām, lai protestētu pret pašlaik spēkā esošo likuma normu, kas aizliedz uz lielajiem ceļiem izbraukt baļķvedējiem, kuru pilna masa pārsniedz 44 tonnas.

Kaimiņvalsts prese vēsta, ka pie četrām Igaunijas pilsētām – Tartu, Imavares, Pērnavas un Kundas - ceļa malās varētu nostāties aptuveni 40 kravas automašīnu kolonnas, kas ievērojami apgrūtinātu satiksmi un līdz ar to arī pievērstu sev pietiekami lielu uzmanību. Ja policija pieprasītu papildu saskaņojumus, protesta akcija varētu notikt nevis 28. februārī, bet gan 2. martā.

Patlaban masu ierobežojumi Igaunijā paredz, ka sešu asu kravas automašīnu svars nedrīkst pārsniegt 44 tonnas, bet piecu asu kravas automašīnu svars - 40 tonnas. Augstskolu pētījumi liecina par iespējamību šos masas ierobežojumus palielināt līdz 58 tonnām, neradot problēmas ceļu stāvoklim.

Masu ierobežojumu palielināšana līdz 52 tonnām ietaupītu 10,6 miljonus eiro (7,4 miljonus latu), bet līdz pilnai masai - 15,2 miljonus eiro (10,6 miljonus latu) gadā.

Baļķvedēju svara ierobežojumi uz Igaunijas autoceļiem, pēc protesta akcijas rīkotāju domām, traucē ne tikai mežistrādes biznesam, bet arī lauksaimniecībai, celtniecībai un enerģētikai. Lai formāli atbilstu likuma prasībām, igauņu kokmateriālu kravu pārvadātāji ir spiesti braukt ar tikai daļēji piepildītām degvielas tvertnēm.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu