Regulators jaunus tarifu kāpumus šogad nesola (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Ivars Zariņš šorīt intervijā LNT norāda, ka šogad vairs nekādi jauni tarifu kāpumi nav gaidāmi.

Viņš atgādina, ka ar 1.aprīli kāps elektrības cenas, taču neviens cits uzņēmums neesot izrādījis interesi ar regulatoru sākt sarunas par iespējamo tarifu celšanu kādā jomā.

Zariņš arī uzsver, ka pakalpojumu cenas cieši saistītas ar politiskajiem lēmumiem, piemēram, kādu enerģētikas politiku Latvija sev nākotnē izvēlēsies. Viņš kritizē, ka Latvijā būtībā savas enerģētikas politikas nemaz nav, tā vietā esot vien mēģinājumi kaut ko lietas labā darīt.

Regulatora pienākumu izpildītājs arī kritizē to, ka uzņēmums "Latvenergo" patlaban nepietiekami resursu iegulda nozares attīstībā, tā vietā brīvie līdzekļi tiek ieguldīti sociālajās programmās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu