"Krējuma izstrādājumu" varētu aizstāt "krēmelis" (456)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No nākamā gada septembra ražotājiem vārdu "izstrādājums" būs aizliegts lietot kopā ar piena produkta nosaukumu – krējums, siers, sviests un citiem. Tas saistīts ar Eiropas Savienības (ES) regulu, kas neatļauj lietot piena produktu nosaukumus tiem produktiem, kam pievienoti augu tauki.

Zemkopības ministrijā izstrādātie noteikumi stājušies spēkā ar 1.februāri un ražotājiem dots pusotrs gads laika, lai pārmaiņas ieviestu arī dzīvē. Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta direktora vietniece Dace Ugure TVNET norāda, ka sākotnēji 2003.gadā pieņemtie noteikumi jau ir novecojuši, tāpat tie esot bijuši jāsaskaņo ar ES.

"Produkts paliks tas pats, bet ir jāliek kāds cits vārds," teic Ugure, uzsverot, ka ar nosaukumiem klajā nākšot paši ražotāji un viņu mārketinga speciālisti. Viņa noliedz, ka ražotāji jau būtu nākuši klajā ar kādām idejām, taču, kā vēsta laikraksts "Dienas Bizness", viens no variantiem, ar ko aizstāt "krējuma izstrādājumu", esot "krēmelis". Tomēr Zemkopības ministrijas pārstāve ir pārliecināta, ka šī versija, visticamāk, esot tikai runu līmenī.

"To, kā nosaukt, domās paši ražotāji," viņa uzsver. "Tāpēc viņiem ir dots pusotrs gads, lai nerastos zaudējumi saistībā ar sagatavoto marķējumu un paspētu informēt patērētājus, ka produktam būs cits nosaukums."

Jautāta, vai "izstrādājumu" ražošana pati par sevi nav nedaudz absurda un vai tā vietā nevarētu ražot vienkārši tīru produktu, viņa norāda arī uz iedzīvotāju finansiālajiem apstākļiem: "Ja patērētājs patērē, tad ražotājs arī ražo. Tajā brīdī, kad patērētāji šos produktus vairs nepirks, tie izkritīs no tirgus. Patlaban tie ir naudas jautājumi, kāpēc cilvēki patērē šādus produktus, varbūt arī nezināšanas pēc."

Komentāri (456)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu