Berlīnes izstādē liela interese par Latvijas produkciju (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskās izstādes "Internationale Gruene Woche Berlin" apmeklētājiem ir liela interese par Latvijā ražotajiem sulu marmelādes "ikriem", dzērvenēm pūdercukurā un paipalu olām ar sarkanajiem ikriem un degvīnu piedevām, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta sabiedrisko attiecību speciāliste Andra Ūdre.

Starptautiskajā lauksaimniecības, pārtikas produktu un dārzniecības izstādē "Internationale Gruene Woche Berlin", kas no šodienas līdz 30.janvārim norisinās Berlīnē, Latviju pārstāv uzņēmumi SIA "Paipal Farm" ar paipalu olām un delikatesēm, SIA "Dienvidi plus" ar smiltsērkšķu sulu un marmelādi, SIA "Mandor Rīga" ar dzērvenēm pūdercukurā un SIA "Zaksi" ar Užavas alu.

"Šie uzņēmumi Vācijā nav pirmoreiz, tā ka vācieši jau apzināti meklē viņu produktus. Pie visiem Latvijas stendiem pulcējas ļaudis un interesējas par iespējām iegādāties produktus. Pieprasa "Dienvidi plus" dažādu sulu marmelādes ikrus, kas ir kā marmelāde ar maziem gabaliņiem. Dzērvenes pūdercukurā ir īpašs produkts, kas Vācijā nav sastopams, tāpēc "Mandors" spēj nepārtraukti pulcēt ap sevi ļaudis. Savukārt "Paipal farm", tirgojot īpašās paipalu olas, piedāvā iespēju tās degustēt vārītā veidā ar sarkanajiem ikriem un "vodku" komplektā. Arī "Užavas alum", protams, grūti paiet garām, jo īsteni alus cienītāji spēj to novērtēt," sacīja Ūdre.

Atklājot Latvijas stendu, šorīt rīkotajā pieņemšanā apmeklētājiem piedāvātas nēģu maizītes, rupjmaize ar biezpienu un dillēm, siera izstrādājums "Sniega bumbas", kā arī 100% melleņu, upeņu un aroniju sulas, kuras pēc nogaršošanas augstu novērtējusi Vācijas federālā pārtikas, lauksaimniecības un patērētāju aizsardzības ministre Ilze Aignere ar pavadošo delegāciju.

Latvijas valsts kopstenda platība ir 55 kvadrātmetri, un tas atrodas vienā hallē kopā ar Lietuvu un Igauniju. Tā kā Zemkopības ministrija piešķīrusi finansējumu - 40 000 latu, dalībai izstādē uzņēmēji nodrošināti ar līdzfinansējumu 35% apjomā.

Jau ziņots, ka pērn Berlīnes izstādi apmeklēja 400 000 apmeklētāju, izstādei akreditējās vairāk nekā 5000 žurnālistu no 71 valsts. Izstādē piedalījās 1535 dalībnieki no 58 valstīm, un to apmeklēja vairāk nekā 30 valstu ministri.

Izstādes mērķauditorija ir patērētāji no Vācijas un tās kaimiņvalstīm, pārtikas ražošanas industrijas pārstāvji, vairumtirgotāji, mazumtirgotāji, importētāji, lauksaimniecības, mežniecības, dārzkopības un zvejniecības eksperti, lauksaimniecības politikas un administrācijas eksperti.

2010.gada izstādē Latviju pārstāvēja "Paipal Farm" ar paipalu olām, SIA "Sfeks" ar zefīriem un marmelādēm, SIA "Mālpils piensaimnieks" ar piena produktiem, "Mandor Rīga" ar dzērvenēm pūdercukurā, SIA "Dienvidi plus" ar smiltsērkšķu sulu un marmelādi un SIA "Zaksi" ar Užavas alu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu