Atklāj Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājas Ulbrokas ielā (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā šo trešdien atklāja trīs 12 stāvu dzīvojamās mājas tikko kā ekspluatācijā nodotajā pašvaldību namu kompleksā Ulbrokas ielā. Svinīgā pasākuma laikā vairāki desmiti rīdzinieku, kuri gadiem ilgi bija gaidījuši pašvaldības dzīvokļu rindā, saņēma savu jauno dzīvokļu atslēgas, tā trešdien vēstīja LNT ziņas.

Ulbrokas ielā uzceltais ēku komplekss ir pirmais vērienīgais būvprojekts kopš 1990.gadu sākuma. Svinīgi atklāja trīs ēkas ar 482 dzīvokļiem, kas tapa deviņu mēnešu laikā. Šajos jaunajos dzīvokļos ievāksies gandrīz 500 ģimenes.

Priecājas par jauno mājokli

Inese Vervinska LNT ziņām sacīja, ka jaunu dzīvokli pašvaldības rindā gaidījusi desmit gadus – vispirms kā bārene, vēlāk jau kā trīs bērnu māte. „Lielas platības, salīdzinoši ar tām, kur mēs tagad dotajā brīdī vēl mitināmies. Šeit jau ieplānots, ka katram bērnam būs sava istaba: vecākajam dēlam - sava, meitai sava un jaunākais dēls būs ar mani kopā.”

Jūlijā plānots pabeigt vēl divus blakus esošus namus ar 300 dzīvokļiem. Līdzās būs arī daudzstāvu autostāvvieta. Kopējās Ulbrokas ielas dzīvojamā kompleksa izmaksas ir vairāk nekā 37 miljoni latu jeb apmēram 400 latu uz vienu kvadrātmetru. Ēkām ir monolīts dzelzsbetona karkass un trīsslāņu siltināti paneļi - tās būšot izturīgas un siltas.

Padomāts arī par invalīdu ērtībām

Būvuzņēmuma „Skonto būve”valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis atzina: „Kas ir ļoti svarīgi – ir optimāls plānojums, stāvu skaita izvietojums. Es domāju, tas ir ļoti būtiski. Bērnu rotaļu laukums, autostāvvieta paredzēta, es domāju, viss tas serviss, šis komplekss ir būtisks tieši cilvēkam, kas šeit dzīvos.”

Jauno pašvaldības ēku pirmajos stāvos ir izvietoti dzīvokļi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tāpēc tiem ir platākas durvis un vannas istabas, kurās ērti iekļūt arī cilvēkiem ratiņkrēslos. Pielāgoti arī sliekšņi un logu rokturi, kā arī uzbraucamie celiņi pie ieejas.

RD turpinās būvēt mājas

Šajās ēkās ir gan vienas istabas, gan divistabu, gan arī trīs un četru istabu dzīvokļi. Rīgas Domes vadība solījusi turpināt jaunu dzīvojamo māju celtniecību un nākamgad plāno iesākt vēl vairākus projektus, kuri kopumā domāti 3000 ģimeņu vajadzībām.

Rīgas mērs Nils Ušakovs LNT ziņām uzsvēra: „Šis komplekss ir lielākais komplekss, kas ir uzbūvēts no nulles kopš 1991.gada – neatkarības atjaunošanas. Lielākā daļa materiālu, kas ir izmantoti būvniecībai, ir vietējais ražojums: paneļi, metāla konstrukcijas, durvis, logi. Tas viss ir ražots tieši Latvijā.”

Pēdējo septiņu gadu laikā pēc Rīgas pašvaldības pasūtījuma uzbūvēti 36 īres nami un 14 sociālās dzīvojamās mājas. Šo gadu laikā dzīvokļi esot piešķirti vairāk nekā 4700 ģimeņu. Tomēr rindā uz dzīvokļiem vēl gaida gandrīz 8000 ģimeņu. Vairums no dzīvokļu rindā reģistrētajiem ir bijušie denacionalizēto māju īrnieki.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu