Konkurss par 5000 dzīvokļu būvniecību beidzies bez rezultāta (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" izsludinātais konkurss par 5000 jaunu dzīvokļu būvniecību Rīgā ir beidzies bez rezultāta. Visticamāk, "Rīgas pilsētbūvnieks" tuvākajā laikā izsludinās vairākus jaunus konkursus, sadalot 5000 dzīvokļus mazākos apjomos, sacīja "Rīgas pilsētbūvnieka" valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters.

Tikai viens pretendents

Viņš uzsvēra, ka pirmais konkurss, kurā vienīgais pretendents bija SIA "Merks", apliecināja, ka "Merks" pēc visiem konkursa tehniskajiem kritērijiem - kapacitātes, jaudas, iespējas uzprojektēt un uzbūvēt šos 5000 dzīvokļus - par 100% atbilda konkursa nosacījumiem.

"Tas nozīmē, ka Latvijā ir vismaz desmit būvfirmas, kas arī varētu izpildīt šā konkursa tehniskos kritērijus," skaidroja Gaters.

Vienīgais punkts, kurā "Merks" neatbilda konkursa noteikumiem, bija finansējuma piesaiste, sacīja Gaters. "Te jāvērš skats komercbanku virzienā - tas nozīmē, ka Latvijas bankas vēl nav gatavas kreditēt šāda apjoma projektus," piebilda Gaters.

Sadalīs mazākos apjomos

Tā kā 5000 jaunos dzīvokļus bija plānots būvēt uz septiņiem atsevišķiem zemesgabaliem, tad, visticamāk, ka lielais 5000 dzīvokļu pasūtījums tiks sadalīts mazākos apjomos un tiks izsludināti trīs-četri atsevišķi konkursi konkrētiem zemesgabaliem un ar mazāku dzīvokļu skaitu, skaidroja Gaters.

"Cerams, ka bankas būs gatavas kreditēt mazāka apjoma projektus," piebilda Gaters.

Viņš sacīja, ka "Rīgas pilsētbūvnieks" cer viena līdz pusotra mēneša laikā Rīgas domē saskaņot jauno konkursu principus un noteikumus un tad izsludināt šos jaunos konkursus.

Jau ziņots, ka konkursā par 5000 jaunu dzīvokļu būvniecību Rīgā pieteikumu iesniedzis tikai viens pretendents - būvfirma SIA "Merks".

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu