Vecākiem auto nodokļus grib aprēķināt tāpat kā jauniem (192)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien ar balsu vairākumu atbalstīja deputāta Kārļa Šadurska ("Vienotība") priekšlikumu veikt izmaiņas jaunajā Transportlīdzekļu nodokļa likumā, ka par transportlīdzekļiem, kas reģistrēti pirms 2005.gada, nodokļi tiek rēķināti pēc tādas pašas sistēmas kā par jaunākiem spēkratiem.

Valdības atbalstītajā likuma versijā paredzēts, ka par 2005.gadu vecākām automašīnām nodokli aprēķinās tikai pēc masas, bet jaunākām - pēc masas, motora tilpuma un motora jaudas.

Šadurskis skaidroja, ka likumprojektā patlaban paredzētā norma diskriminēšot vecāku automašīnu īpašniekus, jo Ceļu satiksmes drošības direkcija nepieciešamo informāciju par transportlīdzekļu tehniskajiem datiem varot dabūt no to tirgotājiem vai ražotājiem.

Šadurska viedokli atbalstīja ekspremjers Andris Šķēle (PLL) un vairāki citi opozīcijas deputāti, līdz ar to priekšlikums komisijā tika atbalstīts. Galīgais lēmums gan vēl jāpieņem Saeimai, balsojot par likuma pieņemšanu galīgajā lasījumā.

Jau ziņots, ka jaunais Transportlīdzekļa nodokļa likuma projekts no nākamā gada aizstās līdzšinējo ikgadējo transportlīdzekļa nodevu un līdzšinējo nodokļu nomaksu par gūto labumu no darba devējam piederošas automašīnas izmantošanas privātām vajadzībām.

Veicot tehnisko apskati, gandrīz visiem automašīnu īpašniekiem no nākamā gada būs jārēķinās ar nodevu apmēra pieaugumu. Īpaši pieaugums skars luksusklases automašīnu īpašniekus.

Šis likums ir vienā likumprojektu paketē ar valsts 2011.gada budžeta projektu. Transportlīdzekļu nodokļa bāzes ieņēmumi 2011.gadā plānoti 40,6 miljoni latu.

Komentāri (192)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu