"Sveza" izteiks jaunu piedāvājumu "LF" akcionāriem (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā AS "Latvijas finieris" akcionāru ieteikumus par akciju iegādes līguma nosacījumiem, Krievijas konkurējošais saplākšņa ražotājs "Sveza" izteiks jaunu piedāvājumu uzņēmuma akcionāriem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Sveza" komunikācijas konsultante Ieva Kukule.

Komentējot, kad tas varētu notikt, Kukule norāda - "jau tuvākajā laikā".

Kā uzsver Kukule, ar šo soli "Sveza" apliecina savus nopietnos nodomus attiecībā uz abu uzņēmumu spēku apvienošanu cīņai globālajā tirgū.

Sola uz akcionāru vajadzībām orientētu piedāvājumu

"Pirms veicām publisko piedāvājumu šā gada oktobrī, mums nebija pietiekamas informācijas par AS "Latvijas Finieris" akcionāru sastāvu un to interesēm. Kopš tā laika esam uzklausījuši cilvēku vēlmes un tagad spējam izveidot precīzāku, uz akcionāru vajadzībām orientētu piedāvājumu," norāda "Sveza" ģenerāldirektors Andrejs Kašubskis.

Uzlabotā piedāvājuma nosacījumi attiekšoties gan uz tiem "Latvijas finiera" akcionāriem, kuri jau izteikuši vēlmi pārdot savas akcijas, gan tiem, kuri šādu iespēju vēl tikai apsver. Detalizēta informācija par piedāvājuma nosacījumiem būšot pieejama līdz ar tā publiskošanu.

Piedāvājumu pauž ar masu mediju starpniecību

Jau ziņots, ka "Sveza" 15.oktobrī masu medijos publicēja oferti "Latvijas finiera" akcionāriem, kurā piedāvāja 10 000 latu par vienu parasto vārda akciju ar balsstiesībām un 1000 latu par vienu akciju ar balsstiesību ierobežojumiem.

Savukārt intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" "Latvijas finiera" mazo akcionāru apvienotājs Armands Apfelbaums uzsvēra, ka mazākuma akcionāri nevēlas savas akcijas pārdot Krievijas konkurējošajam saplākšņa ražotājam "Sveza".

Šaubās, vai piedāvājums ir labs

Arī investīciju eksperts un zvērināts advokāts Lauris Liepa vairākkārtīgi ir paudis šaubas par "Sveza" piedāvātā akciju pirkuma līguma aspektiem, norādot, ka tas acīm redzami sastādīts par labu akciju pircējam.

Taču Kašubskis intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pauda, ka Latvijas juristu veiktā "Latvijas finiera" akciju pirkšanas līguma analīze, apgalvojot, ka tas ir nesabalansēts un izveidots par labu pircējam, ir nepilnīga un spekulatīva.

Viņš noraida izteikumus, ka gadījumā, ja "Latvijas finiera" akcionāri izlemj savas akcijas pārdot, viņiem vienpusēji jādod pilnvara rīkoties ar savu akciju balsstiesībām, kaut arī "Sveza" patur tiesības pašas akcijas tomēr neiegādāties. "Pirms darījuma pabeigšanas akcionāriem nav nepieciešams nodot ne akcijas, ne arī balsstiesības - šādu paskaidrojumu saņem visi akcionāri, kuri par to interesējas, tāpēc jebkādi pretēji apgalvojumi ir spekulatīvi," pārliecināts ir Kašubskis.

Krievijas uzņēmums - līderis Eiropā

"Sveza" ir 1997.gadā Krievijā dibināta kokapstrādes kompānija, kas Eiropā ieņem līderpozīcijas bērza finiera ražošanā. Patlaban uzņēmuma tirgus daļa Eiropas tirgos esot 20%, taču uzņēmums izvirzījis mērķi līdz 2020.gadam kļūt par līderi pasaules kokrūpniecības tirgos. Uzņēmuma astoņās rūpnīcās strādā 6000 darbinieku.

"Latvijas finiera" gada pārskats liecina, ka kompānijas kopējais pamatkapitāls ir 40,45 miljoni latu, ko veido 7242 akcijas. Tostarp ir 3364 akcijas ar nominālvērtību 10 000 latu ar balsstiesībām un garantētu dividendi, 338 ir personāla akcijas arī ar nominālvērtību 10 000 latu, bet bez balsstiesībām un ar garantētu dividendi, 3059 akcijas ir ar nominālvērtību 1000 latu, kurām ir ierobežotas balsstiesības ar garantētu dividendi, bet 482 akcijas ir priekšrocību akcijas nominālvērtība 1000 latu, kurām nav balsstiesību, bet ir garantētas dividendes.

"Latvijas finierim" gandrīz sešu miljonu zaudējumi

Pērn "Latvijas finieris" strādāja ar 69,1 miljona latu apgrozījumu un 5,73 miljonu latu zaudējumiem. "Latvijas finieris" dibināts 1992.gada 2.oktobrī. Tās dibinātāji ir "Latvijas finiera" ražošanas apvienības darbinieki - 209 fiziskas personas no trijām saplākšņa ražošanas rūpnīcām - "Lignums", "Latvijas bērzs" un "Furnieris", kuru apgrozījums tolaik bija 9,2 miljoni latu gadā.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2010.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Latvijas finieris" ar uzņēmuma vērtību 31,48 miljoni latu ierindojas 56.vietā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu