Vienojas par transportlīdzekļu nodevas paaugstināšanu (1037)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lai nodrošinātu ieplānotos papildu 5 miljonu latu ieņēmumus, valdība šodien vienojusies par transportlīdzekļu ikgadējās valsts nodevas paaugstināšanu, pamatā pievēršoties ekskluzīvajiem un lielu motora tilpumu automobiļiem.

To šodien žurnālistiem pēc valdības sēdes apliecināja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Pēc ministra teiktā, visi nepieciešamie aprēķini vēl tikai tiek veikti un precīzas likumdošanas izmaiņas tiks virzītas kopā ar valsts budžeta pavadošajiem likumprojektiem.

Nodevas būtiski pieaugs

Kā informēja Augulis, mazās un vidējās kompaktklases automašīnām, kuras reģistrētas pēc 2005.gada, nodevas maksa pat nedaudz samazināsies, savukārt ekskluzīvajiem un liela motora tilpuma automobiļiem būtiski pieaugs. Kā piemēru Augulis minēja ekskluzīvu "Mercedes Benz" markas automašīnu, kurai nodokļu maksājums varētu pieaugt no 115 latiem uz 260 latiem.

Nodevas apmēra pieaugums plānots arī automašīnām, kuras Latvijā reģistrētas līdz 2005.gadam. Mazās un vidējās kompaktklases automašīnām tas varētu būt 7%-8% robežās, bet liela motora tilpuma automašīnām nodevas pieaugums plānots lielāks, informēja Augulis.

Precīzus nodevas apmēru aprēķinus, kuri tiks ieviesti no nākamā gada, Finanšu ministrija patlaban vēl tikai gatavo.

Komentāri (1037)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu