Apsver PVN palielināšanu no 21% uz 22% (209)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Valdība apsver iespēju samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi palielināt līdz 12%, bet PVN pamatlikmi celt līdz 22%, žurnālistiem pēc valdības slēgtās sēdes atklāja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieks Egīls Baldzēns.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pēc viņa teiktā, piedāvājums esot elektrībai palielināt PVN no 10% līdz 22%. Arodbiedrībām pret šādu ieceri ir ļoti lieli iebildumi.

Apspriežamajos priekšlikumos tiek paredzēts arī variants palielināt standarta PVN likmi no 21% uz 22%, kas valsts budžetā nākamgad dotu 37,5 miljonus latu.

Tāpat, pēc Baldzēna teiktā, valdība vērtē ierosinājumu citas samazinātās PVN likmes palielināt no 10% uz 12%.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne žurnālistiem norādīja, ka PVN izmaiņas ir tikai viens no priekšlikumiem budžeta konsolidācijai, par kuru vēl nav panākta vienošanās valdībā, turklāt ekonomikas ministram Artim Kamparam, pēc viņas teiktā, esot alternatīvi priekšlikumi.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska viedoklis par PVN likmēm būs zināms tikai pēc koalīcijas sēdes pirmdienas pēcpusdienā.

PVN pamatlikme pašlaik ir 21%, bet samazinātā likme - 10%.

Jau vēstīts, ka valdība ar starptautiskajiem aizdevējiem vienojusies nākamā gada budžetā nodrošināt konsolidāciju 280 miljonu latu apmērā. Par konkrētiem konsolidācijas pasākumiem valdība plāno lemt otrdien ārkārtas sēdē.

Komentāri (209)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu