Ekspluatācijā nodots pasaulē lielākais kruīza kuģis (18)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kuģubūves kompānija "STX Europe" ceturtdien ekspluatācijā nodevusi pasaulē lielāko un dārgāko kruīza kuģi "Allure of the Seas", kuru saņēmusi Norvēģijas un ASV kruīzu kompānija "Royal Caribbean International".

"Allure of the Seas" vērtība ir viens miljards eiro (702,8 miljoni latu), bet tā garums ir 361 metrs un platums - 66 metri.

Tas var uzņemt 6360 pasažierus, un tajā strādās 2100 apkalpes locekļi no 65 valstīm.

"Allure of the Seas" pirmais brauciens paredzēts piektdien.

Kā ziņots, tieši pirms gada "Royal Caribbean International" saņēma tobrīd pasaulē lielāko un dārgāko kruīza kuģi "Oasis of the Seas".

Tā vērtība veido 900 miljonus eiro (632,5 miljonus latu), bet garums un platums - attiecīgi 360 metrus un 47 metrus.

"Allure of the Seas" būvēšanas laikā "STX Europe" nesaņēma nevienu jaunu pasūtījumu, taču pirmdien kompānija noslēdza darījumu par Somijas kuģniecības kompānijai "Viking Line" paredzēta kruīza kuģa izgatavošanu.

Tādējādi šis darījums sniedzis iespēju Somijas kuģu būvētavai turpināt darbību un nodrošināt darbu aptuveni 2600 strādniekiem.

Jaunais kuģis būs līdz šim videi draudzīgākais pasažieru prāmis, tas būs 210 metrus garš un varēs uzņemt 2800 pasažierus un 200 apkalpes locekļus.

Dienvidkorejas kuģubūves kompānija STX 2008.gadā pārņēma Norvēģijā bāzēto kuģu būvētavu "Aker Yards" un nomainīja tās nosaukumu uz "STX Europe".

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu