Kokogļu ražotnē strādā atbaidošos apstākļos (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Valsts Darba inspekcija kopā ar robežsargiem pagājušajā nedēļā pētījusi darba apstākļus kokogļu ražotnē "KRK Vidzeme", kas savā nozarē ir lielākā Baltijā. Tajā tika konstatēts, ka darbinieku darba apstākļi šajā ražotnē vērtējami ar atzīmi - vidēji, taču vissliktākie un veselībai kaitīgākie esot tieši kokogļu fasētājām, tā svētdien informē LNT ziņas.

Ražotnes fasēšanas cehā gaisu miglā tītu padarot ogļu putekļi. Valsts Darba inspekcijas inspektoriem bijis grūti elpot, bet darbinieces šādā ražotnē strādājot kā nu kura – cita ar, bet lielākā daļa – bez sejas aizsargmaskām, kas aizsargātu no sīko daļiņu ieelpošanas. Telpā neesot arī normāla apgaismojuma, ventilācijas un arī apkures.

Ražotnes "KRK Vidzeme" īpašnieks esot Ķīnā, Šanhajā, kur patlaban vizītē atrodas arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Taču atgriežoties mājās, uzņēmuma vadītajam būšot jānovērš darba drošības pārkāpumi un jāmaksā arī naudas sods, kura apmērs pagaidām nav zināms. Ja Valsts Darba inspekcijas prasības netikšot pildītas, ražotnei draudēs slēgšana, ziņo LNT ziņas.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu