Plāno paaugstināt PVN maksātāju reģistrācijas slieksni (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apgrozījuma slieksnis, no kura uzņēmējiem jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistrā, varētu tikt palielināts no pašreizējiem 10 000 latu gadā uz 35 000 latu gadā.

To paredz Finanšu ministrijas panāktā vienošanās ar Eiropas Komisiju (EK), kas būs būtisks atvieglojums tieši mazajiem uzņēmumiem.

ES direktīvā noteikts, ka uzņēmumam PVN maksātāju reģistrā jāreģistrējas, sākot no apgrozījuma sliekšņa 5000 eiro (3500 latiem) gadā. Pašlaik Latvija izmanto iepriekš panākto izņēmumu - uzņēmējiem PVN reģistrā jāreģistrējas, ja to gada apgrozījums pārsniedz 10 000 latu.

Taču, lai veicinātu uzņēmējdarbību Latvijā, veicinātu ekonomikas atjaunošanos un atvieglotu administratīvās procedūras tieši mazajiem uzņēmējiem, Finanšu ministrija ir sarunu procesā ar EK panākusi būtiski nozīmīgu atvieglojumu - ka PVN reģistrā būs jāreģistrējas uzņēmējiem, kuru gada apgrozījums pārsniedz 50 000 eiro (35 000 latu), aģentūru LETA informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Pēc šā saskaņojuma Finanšu ministrija gatavos attiecīgus grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli, tie būs jāizskata Ministru kabinetā un parlamentā. Finanšu ministrija cer, ka šīs izmaiņas stimulēs mazo uzņēmumu veidošanos un darbību Latvijā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu