„The Economist”: aizceļošana ir liels drauds (80)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnāls „The Economist” brīdina par draudiem, kas Latviju sagaida pēc 2.oktobra vēlēšanām un nemaz nav saistīti ar iedzīvotāju politisko izvēli. Lai kāda arī valdība tiktu izveidota pēc 10. Saeimas vēlēšanām, tai nāksies domāt, kā atgriezt mājās savus cilvēkus, jo valstij ar 2,2 miljoniem iedzīvotāju, kas strauji noveco, emigrācija ir ļoti liels drauds.

„The Economist” atgādina, ka pirmais emigrācijas vilnis mūsu valsti piemeklēja 2004. gadā, kad mēs pievienojāmies Eiropas Savienībai, toreiz aizbrauca galvenokārt zemu kvalificētais darbaspēks no lauku reģioniem, kur bezdarba līmenis tobrīd bija visaugstākais.

Kaut arī Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes rīcībā esošie dati liecina, ka laika posmā no 2004. līdz 2009. gadam no Latvijas aizbraukuši tikai 28 024 cilvēki, „The Economist” norāda, ka šie skaitļi ir vairāk nekā neprecīzi, jo lielākā daļa emigrantu savu aizbraukšanu neuzrādīja.

Līdz 2010. gadam aptuveni 75 000 latviešu tikai Lielbritānijā vien iegādājušies Nacionālās apdrošināšanas numurus, lai saņemtu darba atļauju.

Latvija ir viena no trim valstīm, no kurām Lielbritānijā ieceļojuši visvairāk viesstrādnieku. Ir arī dati, kas liecina, ka Latviju ik gadu pamet 30 000 cilvēku.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu