"Dienas" kontrolpaketes pārvaldīšanai Koziols nodibina jaunu uzņēmumu (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunais mediju koncerna AS "Diena" kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols ar sava uzņēmuma SIA "Žurnāli" starpniecību dibinājis jaunu uzņēmumu - AS "Žurnāli un diena", liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija.

Nodibina AS "Žurnāli un diena"

Koziols biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja, ka šis uzņēmums nodibināts "Dienas" kontrolpaketes - 51% akciju - pārvaldīšanai, un tā pagaidām būšot vienīgā jaundibinātās firmas funkcija.

Šā uzņēmuma vadības komandai izvēlēti cilvēki, kurus Koziols pazīstot, ar kuriem esot sastrādājies jau iepriekš un kuri esot attiecīgās jomas speciālisti.

Jaundibinātā uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir miljons latu, un visas akcijas pieder Koziola īpašumā esošajai SIA "Žurnāli", kas no 2006.gada 17.februāra līdz 2007.gada 20.aprīlim izdeva žurnālu "Republika.lv". Kopumā klajā tolaik nāca mazliet vairāk nekā 60 žurnāla numuri.

"Žurnāli un diena" vienīgais valdes loceklis ir pats Koziols, bet padomē iecelti Izraēlas un Norvēģijas pilsonis Gilads Regevs, kurš ir padomes priekšsēdētājs, Einārs Graudiņš un Baiba Krieviņa-Sutora.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju Regevam ar uzņēmuma SIA "YDY" starpniecību pieder 25% daļu Rīgā bāzētajā investīciju kompānijā SIA "Bridge Capital". Otrs "Bridge Capital" dalībnieks ar 25% daļu ir Lietuvas uzņēmējs Jons Tamulis, bet 50% pieder kādai Londonā reģistrētai kompānijai "Winston and Winston Limited". Starp firmas klientiem bijušas arī tādas Latvijā pazīstamas kompānijas kā "Parex banka" un "airBaltic", liecina kompānijas mājaslapā ievietotā informācija.

Savā tīkla "Linkedin" profilā Regevs gan norādījis, ka kopš pagājušā gada decembra vairs nedarbojas "Bridge Capital" un nodibinājis jaunu investīciju kompāniju "GCapital". Latvijā firma ar šādu nosaukumu nav reģistrēta.

Publiskajās datubāzēs pieejamā informācija liecina, ka ar jauno "Dienas" līdzīpašnieku Regevs bijis saistīts darījumā, kad Koziols ar partneriem Aināru Šleseru un Tormodu Stēnu-Johansenu 2005.gadā Īrijas kompānijai "Sigma Private Equity Limited" pārdeva SIA "Aiviekstes birojs" kapitāldaļas. Pēc šā darījuma Regevs kļuva par "Aiviekstes biroja" valdes locekli.

Līdz 2006.gadam "Bridge Capital" līdzīpašnieks un Regeva partneris bijis Ventspils tranzītbiznesā iesaistītais uzņēmējs Vladimirs Solomatins, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Žurnāli un diena" padomes loceklis Graudiņš plašāk ir pazīstams kā partijas "Demokrāti.lv" valdes loceklis. Viņš bijis līdzīpašnieks un amatpersona vairākos mazpazīstamos, iespējams, ar nekustamā īpašuma projektiem saistītos uzņēmumos, kā arī ir Latvijas Rezerves virsnieku asociācijas biedrs.

"Žurnāli un diena" padomes priekšsēdētāja vietniece - juriskonsulte Krieviņa-Sutora - ir valdes locekle vairākos citos Koziola uzņēmumos, piemēram, SIA "Investīciju mērķprojekti", SIA "Sports" un SIA "WEB projekti", liecina "Firmas.lv" informācija.

Koziols iegādājas AS "Diena"

Kā ziņots, Koziols iegādājies 51% AS "Diena" akciju, bet 49% esot palikušas Roulendu ģimenes īpašumā. Uzņēmējs neatklāja darījuma summu, taču norādīja, ka nosacījumi bijuši viņam ļoti labvēlīgi.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu