Rīdziniekiem ievērojami pieaugs siltumenerģijas tarifi (162)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Rīdziniekiem šovasar ievērojami - par gandrīz trešo daļu - pieaugs AS "Rīgas siltums" (RS) siltumenerģijas tarifs. Uzņēmums gan atrunājas, ka siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" (LG) publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem.

Ziņa papildināta ar L.Rences komentāru nobeigumā

Pēc pakāpeniskas tarifu samazināšanās pagājušā gada vidū no novembra līdz šā gada martam siltumenerģijas tarifs saglabājās nemainīgs - 29,24 lati par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Aprīlī tarifs tika paaugstināts līdz 34,69 latiem par megavatstundu jeb par 18,6%.

Kā liecina LG paziņojums, no šā gada 1.maija norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju Rīgā tiks piemērots tarifs 36,05 lati par megavatstundu bez PVN. Tas ir par 23,3% vairāk nekā martā un par 5,2% vairāk nekā aprīlī.

LG prognozes liecina, ka

jūnijā RS tarifs varētu sasniegt 38,09 latus par megavatstundu bez PVN, kas ir par 30,3% vairāk nekā martā

un par 9,8% vairāk nekā aprīlī. Savukārt jūlijā RS tarifs varētu jau sasniegt 38,77 latus par megavatstundu bez PVN, kas ir par 32,6% vairāk nekā martā un par 11,8% vairāk nekā aprīlī.

No jūlija iespējams papildu tarifa pieaugums saistībā ar akcīzes nodokļa piemērošanu dabasgāzei. Kā  atzina RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence, akcīzes nodokļa piemērošana RS siltumenerģijas tarifu varētu palielināt vēl par 7%.

"Diemžēl gaidāms tarifu pieaugums. Tomēr cerams, ka vasarā rīdzinieki to tik ļoti neizjutīs, jo siltumenerģija tiek izmantota tikai karstā ūdens uzsildīšanai," sacīja Rence.

Ekspertu prognozes gan liecinot, ka uz apkures sezonas sākumu dabasgāzes cenas varētu kristies, piebilda RS pārstāve.

Komentāri (162)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu