Zelta cena pietuvojas visu laiku augstākajam līmenim (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Zelta cena pasaules tirgū otrdien pietuvojās pagājušā gada nogalē sasniegtajam visu laiku augstākajam līmenim, un tas galvenokārt skaidrojams ar investoru centieniem ieguldīt drošākos aktīvos laikā, kad pieaug bažas par eirozonas finanšu stāvokli.

Zelta cena Londonas Cēlmetālu biržā (LBM) otrdien sasniedza 1218,6 dolārus (672,7 latus) par unci, tādējādi pietuvojoties pagājušā gada 3.decembrī sasniegtajam 1226,56 dolāru par unci rekordam.

"Laikā, kad [fondu] tirgi izskatās ievainojami, zelts saglabās savas drošās investīcijas lomu," norādīja "Capital Spreads" analītiķi.

Kā ziņots, pasaules akciju tirgi otrdien atkal piedzīvoja kritumu, mazinoties eiforijai par stabilizācijas mehānisma izveidošanu eiro aizsardzībai un pieaugot bažām par valstu spēju samazināt to budžetu deficītus.

Tajā pašā laikā valūtas tirgū eiro kurss attiecībā pret ASV dolāru samazinājies līdz 1,2696 dolāriem, salīdzinot ar pirmdien sasniegto līmeni virs 1,3 dolāriem.

Pirmdien Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu ministri pirmdien agri no rīta prezentēja 750 miljardu eiro (527,1 miljardu latu) vērtu stabilizācijas mehānismu eiro aizsardzībai, kuru atbalsta Starptautiskais Valūtas fonds un vairāku valstu centrālās bankas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu