"Latvijas finieris" šogad plāno būtiski palielināt apgrozījumu (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas kokrūpniecības uzņēmums AS "Latvijas finieris" šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, plāno būtiski palielināt savu apgrozījumu, intervijā "Nozare.lv" atzinis koncerna padomes priekšsēdētājs Juris Biķis.

2009.gadā koncerna apgrozījums bija 69,1 miljons latu, taču šogad "Latvijas finieris" iecerējis apgrozījumu palielināt līdz 93 miljoniem latu jeb par 34,5%.

"Kopumā ne tikai Latvijas tirgū, bet arī kokrūpniecībā pasaulē vērojama zināma stabilitāte. Šis gads būs pietiekami veiksmīgs. Eksporta apjomi būs augoši, un arī "Latvijas finieris" plāno būtisku pieaugumu," sacīja Biķis.

Biķis arī norāda, ka šogad koncerna uzdevums ir sekot līdzi, kā atjaunojas tirgus, lai varētu atgriezties tajā produktu nišā, kur uzņēmums vēlas strādāt. "Iepriekšējos gados mums nācās veikt tādu kā piespiedu atkāpšanās soli un strādāt lētāku produktu nišā," skaidro Biķis.

2009.gadu koncerns beidzis ar 5,7 miljonu latu zaudējumiem, tomēr uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas pērn ir bijusi tuvu pie trim miljoniem latu.

AS "Latvijas finieris" dibināta 1992.gada 2.oktobrī. Tās dibinātāji ir Latvijas Finiera ražošanas apvienības darbinieki - 209 fiziskas personas no trijām saplākšņa ražošanas rūpnīcām - "Lignums", "Latvijas bērzs" un "Furniers", kuru apgrozījums tolaik bija 9,2 miljoni latu gadā.

Patlaban "Latvijas finieris" kļuvis par koncernu, kurā ir sešas saplākšņa ražošanas un apstrādes rūpnīcas, iekārtu rūpnīca un 19 meitasuzņēmumi, no tiem astoņi uzņēmumi atrodas Latvijā, bet 11 - ārpus Latvijas.

"Latvijas finiera" produkcija tiek pārdota vairāk nekā 40 valstīs. Lai nodrošinātu uzņēmuma attīstību, "Latvijas finieris” pēdējo piecu gadu laikā investējis vairāk nekā 100 miljonus eiro jeb aptuveni 70 miljonus latu jaunu produktu attīstībā un darba efektivitātes paaugstināšanā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu