Lielbritānijā apstiprināts latvieša bankrota process (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā kā maksātnespējas process Latvijā, pateicoties aktīvam banku lobijam, joprojām ir ilgstošs un dārgs, iespējams, Latvijas iedzīvotāji būs spiesti emigrēt, lai sāktu šo procesu ārpus Latvijas, kur banku lobijs ir neiespējams, šādu uzskatu portālam TVNET pauda Latvijas Kredītņēmēju apvienības (LAKRA) valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko. Šonedēļ LAKRA ir ieguvusi tiesisku apstiprinājumu Latvijas iedzīvotāju iespējai iziet maksātnespējas procesu Lielbritānijā.

Apvienībā informēja, ka pagājušajā gadā Lielbritānijā dzīvojoša LAKRA biedre nolēma sākt maksātnespējas procesu, lai dzēstu savas kredītsaistības par kopējo summu 40 000 Ls. No tiem 10 000 Ls parāds ir Latvijā, bet lielākā daļa - 30 000 – Lielbritānijā.

Aizpildot konkrētu pieteikuma formu un samaksājot vienreizējo valsts nodevu 360 mārciņu apjomā, viņa iesniedza pieteikumu tiesā. Pieteikums tika izskatīts vienas dienas laikā un tika sākts maksātnespējas process, kura ilgums Lielbritānijā ir viens gads. Beidzoties bankrota procedūrai, tiesai ir jādzēš visas parādsaistības.

„Ja banku sektors aktīvi iebilst pret ātru, lētu un vienkāršu maksātnespējas procesu Latvijā, tad, vadoties pēc šā precedenta un praktiskās pieredzes, Latvijas iedzīvotājiem būs lieliska alternatīva,” pavēstījis LAKRA jurists Jānis Āboliņš.

„Tieši tāpat, kā mēs sekojam maksātnespējas procesiem Latvijā, konkrēti ar šo pirmo LAKRA biedra gūto pieredzi mums ir iespēja izsekot šim procesam Lielbritānijā," viņš norādījis.

Apvienībā atgādināja, ka joprojām turpinās maksātnespējas likumprojekta grozījumu izskatīšana Saeimas atbildīgajā komisijā. Likumprojekta sadaļā par fiziskās personas maksātnespējas procesu LAKRA ir iesniegusi grozījumus, lai padarītu procesu vienkāršāku un pieejamāku.

„Ja Latvijas iedzīvotāji nevarēs iziet procesu Latvijā, tad LAKRA palīdzēs saviem biedriem to iziet Lielbritānijā,”

uzsvēra Āboliņš.

LAKRA jau no pagājušā gada vidus apzina informāciju par iespējām iziet maksātnespējas procesu citās Eiropas Savienības valstīs, tostarp Lielbritānijā, bet līdz šim tas nebija dokumentāri apstiprināts.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu