Degvielas tirgotāji atkal palielina cenas (274)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Degvielas tirgotāji atkal palielinājuši cenas. Portāls TVNET novēroja, ka benzīna cena cēlusies par santīmu.

Pievienota informācija par naftas cenām pasaulē

"Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās Rīgā 95.benzīna litrs patlaban maksā 76,9 santīmus. Nedaudz lētāks benzīns, kā jau ierasts, ir "Lukoil Baltija R" stacijās - 76,2 santīmi.

"Viada" benzīntankos litru 95.benzīna šorīt var nopirkt par 75,9 santīmiem.

"Neste Latvija" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās 95.benzīna cena ir 75,7 santīmi par litru. Tik pat degviela maksā arī "Latvija Statoil" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās "1-2-3".

Savukārt dīzeļdegvielas cena nav mainīta.

Martā degvielas tirgotāji jau vairākas reizes mainījuši cenas. To izmaiņas tiek pamatotas ar cenu svārstībām naftas un tās produktu tirgū. Tirgotāji norāda, ka degvielas cenas Latvijā pasaules cenu izmaiņām seko ar laika nobīdi.

Naftas cenas trešdien kāpa, jo investoru optimismu veicināja ASV Enerģētikas ministrijas dati par ASV naftas rezervju pieaugumu, kas izrādījās mazāks par gaidīto. BNS vēstī, ka Ņujorkas biržā elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī trešdien pieauga par 0,60 ASV dolāriem - līdz 82,09 dolāriem par barelu. Londonas biržā "Brent" markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī kāpa par 0,57 ASV dolāriem - līdz 80,48 dolāriem par barelu.

Minētās trīs kompānijas ir lielākie degvielas tirgotāji Latvijā.

Komentāri (274)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu