Februāra beigās Latvijā bez darba 192 053 cilvēki (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bezdarba līmenis februāra beigās, pēc operatīvajiem datiem, Latvijā bija sasniedzis 17,1%, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā janvāra beigās, un pašlaik bez darba ir 192 053 ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

 Saskaņā ar viņas teikto februārī bezdarbnieku skaits palielinājies par 5758, taču šis skaitlis var mainīties, ņemot vērā, ka precīzi dati vēl nav apkopoti.

Viņa informēja, ka visaugstākais bezdarba līmenis Latvijā joprojām ir Latgales reģionā, kur tas veido 22,6%. Tam seko Zemgales reģions ar 19,5% bezdarba līmeni, Vidzemes reģions, kur bezdarbs veido 19,2%, bet Kurzemē tas sasniedzis 18,9%. Viszemākais bezdarba līmenis Latvijā ir Rīgas reģionā - 14,1%.

Skatoties uz situāciju pilsētās, Paševica minēja, ka visaugstākais bezdarba līmenis ir Rēzeknes pilsētā un tās apkārtnē, kur tas ir attiecīgi 24,6% un 34,7%, bet viszemākais bezdarbs ir Rīgas pilsētā - 12,8% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Pašlaik Latvijā ir 1560 brīvas darba vietas, tādējādi uz vienu vakanci pretendē 123 cilvēki, sacīja NVA vadītāja.

Viņa atzina - lai gan bezdarba pieaugums temps vairs nav tik straujš, to vēl nevarētu saukt par pozitīvu tendenci, turklāt slikti ir tas, ka bezdarba līmenis tomēr turpina pieaugt.

Šā gada janvāra beigās bezdarba līmenis Latvijā bija 16,6%.

Ekonomiskās situācijas pasliktināšanās dēļ Latvijā strauji pieaug bezdarbnieku skaits, un eksperti paredz, ka šogad bezdarba līmenis valstī var sasniegt 20% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu