Balvas saņem Cēsu rajona atbildīgākie un drošākie uzņēmumi

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Projekta "Drošs un atbildīgs uzņēmums" noslēguma pasākumā šodien Cēsu rajona Priekuļos viesnīcā "Hotel Tigra" tika pasniegtas balvas trim labākajiem rajona uzņēmumiem – SIA "Rasmanis un Dankerss" – celtniecībā, SIA "Tīrības Nams" – apkalpojošajā sfērā un SIA "Raunas Bruģakmens"– ražošanā.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Cēsu nodaļa un laikraksts "Druva" sadarbībā ar Zviedrijas profesionālā darba apģērba ražotāju "Snickers Production Latvia" šogad pirmo reizi organizēja kopīgu projektu "Drošs un atbildīgs uzņēmums", izvērtējot, kā jūtas darba ņēmējs savā darba vietā, vai darba devējs novērtē un rūpējas par darbiniekiem un cik aktīvi ir darba ņēmēji dialogā ar darba devēju.

Projekta ideja balstīta pieņēmumā, ka darbinieku lojalitāti un lepnumu par uzņēmumu veido darba devēja attieksme pret darbiniekiem – ikdienas saskarsme, atbilstošas darba vides nodrošināšana, strādājošo informēšana par uzņēmumā notiekošo.

Projekta laikā septembrī tika apmeklēti 13 uzņēmumi un vērtēti pēc vairākiem kritērijiem: darba vide, darba drošības pasākumu ievērošana uzņēmumā, savstarpējā komunikācija uzņēmumā, izglītojošo pasākumu organizēšana u.c.

Noslēguma pasākumā uzņēmējus uzrunāja Ziemeļvidzemes reģiona VDI nodaļas vadītājs E. Straume, kurš uzņēmējiem pasniedza informatīvos materiālus un piemiņas balvas no VDI.

LTRK Cēsu nodaļas vadītājs K. Tomsons pasniedza Goda rakstus uzņēmējiem, kā arī pateicās uzņēmējiem par atsaucību un piedalīšanos šajā projektā.

Apsveicēju vidū bija Vecpiebalgas domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs, kurš pārstāvēja Latvijas Pašvaldības Darba devēju asociāciju kā šīs asociācijas valdes loceklis.

Pasākuma kulminācija bija uzvarētāju paziņošana un apbalvošana. Galveno balvu – 300 Ls dāvanu čekus darba apģērba iegādei - pasniedza SIA "Snickers Production Latvia" pārstāve Liene Kodoliņa. L. Kodoliņa dalījās skandināvu pieredzē ar uzņēmējiem par darba apģērba kultūras nozīmi.

L. Kodoliņa uzskata: "Ļoti būtisks faktors ir darba devēja un darba ņēmēja savstarpējā komunikācija, jo, savstarpēji sadarbojoties, ieguvēji ir abi. Darba ņēmējs ceļ sava darba produktivitāti un līdz ar to pašapziņu, savukārt darba devējam palielinās ekonomiskie rādītāji un viņš var investēt uzņēmuma attīstībā un savos darbiniekos."

Šā projekta dalībnieki, rīkotāji un pasākuma viesi tika iemūžināti kopējā foto, kurš tiks nosūtīts uzņēmumiem kā piemiņa par šo pasākumu.

Pasākuma neoficiālās daļas "rozīnīte" bija darba apģērba defilē ar uzņēmēju piedalīšanos. Šajā improvizētājā modes skatē uzņēmēji demonstrēja jaunākās rudens – ziemas sezonas darba apģērba modeļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu