Mančinskis: Liela daļa izņemtās naudas atgriezusies "Swedbank"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liela daļa ažiotāžas laikā izņemtās naudas jau atgriezusies "Swedbank", intervijā laikraksta "Vesti Segodna" pielikumam "Delovije Vesti" stāsta "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

Viņš norāda, ka bankas "mīnusi", ņemot vērā naudas izņemšanu un vēlāku atkal iemaksāšanu, ir 100 miljoni latu, tomēr katru dienu šī summa samazinās. "Nauda pamazām atgriežas," akcentē baņķieris.

Mančinskis ir pārliecināts, ka ilgtermiņa perspektīvā - gada laikā - bankai izdosies atgūt visus ažiotāžas laikā zaudētos noguldījumus.

"Jebkurā gadījumā, 100 miljonu latu īstermiņa zaudējums - tā nav nopietna summa. "Swedbank" kopējie aktīvi ir 3,8 miljardi latu. Saprotams, ka 100 miljoni latu uz kopējo aktīvu fona ir sīkums," akcentē "Swedbank" valdes priekšsēdētājs.

Viņš atzīst, ka ažiotāžas laikā bankas darbinieki bijuši milzīgā sasprindzinājumā, jo situācija bijusi nopietna, piemēram, pie bankomātiem stāvējusi liela rinda, un tajos ātri beigusies nauda.

"Tā ir nenopietna situācija, vērtējot no bankas maksātspējas un uzticamības viedokļa. Ir acīmredzams, ka mūs nav iespējams, kā daži izsakās, "nosist ar avīzi" un nekāda panika Latvijas līmenī nespēj iznīcināt banku. Tomēr no reputācijas un krīzes situācijas vadības viedokļa viss bija ļoti nopietni."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu