Krievijas pircējus interesēs dzīvokļi, nevis privātmājas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nekustamo īpašumu pircējus no Krievijas Latvijā neinteresēs privātmāju iegāde, pārsvarā tiks pirkti dzīvokļi, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Swedbank" grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma SIA "Ektornet Management Latvia" vadošā aktīvu pārvaldniece Dina Lukjanska.

"Viennozīmīgi, ka Krievijas pircējus neinteresēs privātmājas. Tie būs dzīvokļi. Kāpēc ne mājas? Tāpēc, ka mājas ir jāuztur, jāapsaimnieko, par tām ir jādomā visu gadu. Maskavas dzīves temps ir tik ātrs, ka vienkārši neatliek laika domāt vēl par kaut kādu māju Latvijā," sacīja Lukjanska.

Viņa uzskata, ka patlaban darījumu apjoms ar Krievijas pircējiem ir neliels, jo tirgū netiek piedāvāti labi produkti par adekvātu cenu.

"Labs produkts varētu būt, piemēram, trīsistabu dzīvoklis, kura cena pārsniedz nepieciešamo limitu uzturēšanās atļaujas saņemšanai - 100 000 līdz 150 000 eiro (70 000 līdz 105 000 latu). Noteikti priekšroka tiks dota dzīvokļiem Jūrmalā, bet es neticu, ka Jūrmalā varētu parādīties dzīvokļi par tādām cenām. Tas ir izskaidrojams ar mūsu projektu attīstītāju mentalitāti - ja tā ir Jūrmala, tad cenām ir jābūt ļoti augstām. Ja kāds attīstītājs tomēr šādu projektu Jūrmalā realizēs, tad pēc tā noteikti būs pieprasījums," sacīja Lukjanska.

Viņa prognozē, ka arī dzīvokļi Rīgā varētu būt pieprasīti, bet noteikti tas būs pilsētas centrs, nevis mikrorajoni.

Jautāta, vai daudzie pirmskrīzes gados Rīgas nomalēs uzbūvētie jaunie projekti varētu piesaistīt Krievijas pircējus, Lukjanska sacīja, ka netic, ka tiem būs pircēji no Krievijas vai citām NVS valstīm. Šiem projektiem drīzāk varētu būt vietējie pircēji, uzskata speciāliste.

Jautāta, vai pastāv iespēja, ka Krievijas pircēji īpašumu iegādājas kā investīciju objektu izīrēšanai, lai pelnītu ar tiem naudu, Lukjanska sacīja, ka arī šādai iespējai netic.

"Lielākā daļa darījumu būs ar tiem pircējiem, kas dzīvokļus pirks savām vajadzībām. Šie dzīvokļi stāvēs tukši un satiks savu saimnieku divas trīs reizes gadā. No Maskavas līdz Rīgai lidojums nav ilgāks par pusotru stundu, savukārt sastrēgumos Maskavā dažkārt var pavadīt krietni ilgāku laiku. Parādīsies arvien vairāk cilvēku, kas Rīgā vai Jūrmalā labprāt vēlēsies pavadīt brīvdienas," piebilda Lukjanska.

Lukjanska augusta sākumā ir pievienojusies "Ektornet Management Latvia" komandai, pārnākot no starptautiskā komercīpašumu konsultāciju uzņēmuma "Jones Lang LaSalle" Maskavā.

2008.gadā, pēc vairāk nekā trīs gadu darba pieredzes nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" komercīpašumu nodaļas direktores amatā, Lukjanska kļuva par biroju nodaļas vadītāju starptautiskajā uzņēmumā "Cushman&Wakefield" Kijevā.

Krievijā un Ukrainā nekustamo īpašumu sektorā Lukjanska ir pārstāvējusi tādu uzņēmumu intereses kā "Deutsche Bank", "BMW", "IBM", "Nokia", "Societe Generale Group".

"Ektornet Management Latvia" ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009.gadā izveidoja "Swedbank" grupa. Uzņēmuma pamatdarbība ir iegādāties, izdevīgi pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamās apbūves, tirdzniecības telpu, biroja telpu un ražošanas telpu segmentos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu