Baltijas valstīm vajadzīgs efektīvs sašķidrinātās gāzes terminālis (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Baltijas valstīm ir vajadzīgs viens efektīvs sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) terminālis, nevis katrai savs konkurējošs terminālis, norādīja Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips.

"Baltijas valstīs nav vietas trim vai vairākiem LNG termināļiem. Baltijas valstīs jābūvē viens terminālis, bet tam jābūt efektīvam," Ansips sacīja kopīgā preses konferencē ar saviem Latvijas un Lietuvas kolēģiem - Valdi Dombrovski (V) un Andrju Kubiļu.

Baltijas valstu premjerministri piektdien tikās neformālās sarunās Igaunijas ziemeļu pilsētā Vihulā, apspriežoties par virkni aktuālu jautājumu.

Ansips un Dombrovskis preses konferencē norādīja, ka, būvējot vienu kopīgu termināli, varētu piesaistīt Eiropas Savienības (ES) līdzekļus.

"Reģionāls LNG terminālis būtu tās projekts, kam potenciāli varētu iegūt finansējumu no ES budžeta, līdz ar to ir svarīgi, lai mēs rīkojamies koordinēti un nodrošinām ES finansējumu," norādīja Latvijas premjerministrs.

Lietuvas enerģētikas ministra vietnieks Roms Sveds pērn paziņoja, ka Lietuva būvēs savu LNG termināli Klaipēdas ostā. Savukārt Latvija plāno sava sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecību, un par to interesējušies vairāki potenciālie investori.

Arī Igaunija ir izrādījusi interesi par sava LNG termināļa būvniecību.

Lietuvas amatpersonas arī paudušas bažas, ka Latvijas LNG terminālis var kalpot kā eksporta ceļš Krievijas gāzes gigantam "Gazprom".

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu