Parādu piedzinēji draudot ar 90. gadu metodēm (183)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/prates

Lai gan pēdējā laikā presē izskanējusi informācija, ka parādu piedziņas kompānija "Paus Konsults" ir pretimnākoša parādniekiem, kuri ir gatavi maksāt savu iespēju robežās, kāda no Latvijas Kredītņēmēju apvienības (LAKRA) biedrēm nesen esot piedzīvojusi gluži pretēju situāciju.

Šai sievietei ir parāds firmā "Credit 24" – 250,00 lati, bet nenokārtoto maksājumu dēļ saistības ir pārņēmis "Paus Konsults" un parāda apmērs ar soda procentiem ir izaudzis līdz 380,79 latiem. Tā kā viņas ienākumi ir būtiski samazinājušies (trīs cilvēku ģimenei tie šobrīd ir 140,00 lati mēnesī),  savu iespēju robežās viņa šobrīd maksā parādu piedzinējiem 5 latus mēnesī.

Pēc parāda būšot jābrauc uz mājām

Kā stāsta LAKRA, brīvdienas rītā sievietei piezvanījis "Paus Konsult" parādu piedzinējs, kurš uzstājis, lai sieviete maksā vairāk nekā iepriekšminētos 5 latus, pretējā gadījumā būs jāķeras pie 90. gadu metodēm un jābrauc pie sievietes uz mājām.

Pēc šā zvana sievietei iestājusies panika, taču, atguvusies no uztraukuma, viņa mēģinājusi sazināties ar "Paus Konsults" Parādu piedziņas daļas vadītāju Inu Hofmani, kas nekomentēja darbinieka rīcību, bet piedraudēja ar tiesu darbiem un paziņoja, ka tuvākajā laikā sievietei ir jāsamaksā 50,00 lati, lai parādu piedziņas uzņēmums turpinātu ar viņu sarunas.

"I. Hofmane man teica, lai es aizņemos naudu no kāda un samaksāju parādu viņiem. Bet tad jau man būs vēl viens parāds!" citēta LAKRA biedre.

Policija atsakās pieņemt iesniegumu

Pēc LAKRA ieteikuma sieviete vērsās policijā ar iesniegumu par piedzinēja draudiem, tomēr policija atteicās pieņemt šo iesniegumu, uzskatot, ka tam nav pamata.

"Policijai šāds iesniegums ir jāpieņem, pretējā gadījumā viņi rīkojas prettiesiski," uzskata LAKRA valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko. "Cik es saprotu, tad policistiem algas tiek maksātas no valsts nodokļu maksātāju naudas, tātad draudu gadījumā viņiem ir jāaizstāv iedzīvotāji."

Konkrētajā situācijā sievietei ir jāsūta iesniegums policijai ierakstītas vēstules veidā, kā arī viņa var sūdzēties augstākstāvošai amatpersonai par konkrētā policijas darbinieka rīcību.

Komentāri (183)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu