"Ryanair" koriģējis iecerēto reisu skaita samazināšanu no Rīgas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" koriģējusi iecerēto reisu skaita samazināšanu no Rīgas ziemas sezonā.

Kā šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse, "Ryanair" lidostu informējis, ka reisu skaits līdz 15.martam tiks samazināts par 20%, nevis 30%, kā tiks paziņots iepriekš.

Tiesa, patlaban nav skaidrs, kas notiks pēc 2012.gada 15.marta, tomēr Luhse prognozē, ka "Ryanair" turpinās lidojumus no Rīgas, kamēr tas būs izdevīgi, proti, vismaz līdz 2015.gadam, kad beigsies līgums par zemo cenu aviokompānijas darbību Latvijā.

Novembra beigās aviokompānija paziņoja, ka reisu skaits tiks samazināts par trešdaļu, un tas esot saistīts ar lidostas drošības nodevu paaugstināšanu.

Tomēr Luhse uzskata, ka šis "Ryanair" paziņojums bija "PR variants" un patiesībā reisu skaits galvenokārt tiek samazināts ekonomisku apsvērumu dēļ. Turklāt ziemas sezonā vairums aviokompāniju samazina savus lidojumus.

Viņš arī norādīja, ka "Ryanair" reisu skaita samazināšanai nebūs būtisku seku, jo katru gadu Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaits pieaug par 400 000 un tiek gaidīts, ka pasažieru skaits šogad Ziemassvētkos sasniegs piecus miljonus.

Kā akcentēja Luhse, "vieta tukša nepaliks". Viņš stāstīja, ka vairākas aviokompānijas izrāda interese par darbības uzsākšanu Rīgas lidostā. Piemēram, nesen šeit viesojusies Šveices aviokompānija, kas konsultējusies ar vietējām tūrisma firmām par iespēju katru nedēļu nodrošināt 100 tūristus abos virzienos.

Iepriekš "Ryanair" paziņoja, ka no nākamā gada tiks slēgti reisi uz Lielbritānijas pilsētu Bristoli, Vācijas pilsētu Brēmeni un Somijas pilsētu Tamperi, savukārt lidojumu skaits tiks samazināts uz astoņiem gala mērķiem, tai skaitā uz Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu, Itālijas pilsētu Milānu un Romu un Beļģijas galvaspilsētu Briseli, preses konferencē paziņoja "Ryanair" pārstāvji. Sākotnēji tika apgalvots, ka nākamajā gadā no Rīgas lidostas būs par 42 lidojumiem nedēļā mazāk.

Kā ziņots, valdība oktobrī akceptēja lidostas "Rīga" piedāvātās drošības maksas, tādējādi nosakot, ka par katru pasažieri jāmaksā no 6,5 eiro (4,54 latiem) līdz 7 eiro (4,89 latiem).

Iepriekš Satiksmes ministrijā norādīja, ka šādas maksa ir adekvāta visiem tiem nepieciešamajiem drošības pasākumiem, kuri obligāti jānodrošina lidostai.

Starptautiskās lidostas "Rīga" piedāvātās un valdības apstiprinātās drošības maksas ir normāla prakse visā pasaulē, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja arī aptaujātie tūrisma nozares pārstāvji.

Valdības apstiprinātie noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī, vienlaikus tajos noteikts, ka no drošības maksas ir atbrīvoti pasažieri, kuri iegādājušies aviobiļetes līdz noteikumu spēkā stāšanās brīdim.

Iepriekš drošības nodeva lidostā nebija noteikta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu