Labākais kandidāts "airBaltic" vadītāja amatam un viņa alga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labākais kandidāts Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") vadītāja amatam ir bijušais Ungārijas lidsabiedrības "Malev" vadītājs Martins Gauss, šorīt telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Gausa alga varētu būt Ls 20 000 mēnesī

Kā norādīja Augulis, Gauss bijis labākais kandidāts gan pēc zināšanām aviācijā, gan aviokompānijas attīstības redzējuma, gan pieredzes, gan spējām.

Augulis arī norādīja, ka Gauss ir piekritis veikt aviokompānijas vadītāja amata pienākumus, un viņa alga varētu būt 20 000 latu mēnesī, kas ir mazāk nekā iepriekšējā vadītāja Bertolta Flika atalgojums 26 000 latu mēnesī.

Kopumā vērtēja 30 cilvēkus

Kopumā "airBaltic" vadītāja amatam tika vērtēti aptuveni 30 cilvēki, tostarp Latvijas pilsoņi.

Kā ziņots, šodien padomes sēdē tiks iecelts "airBaltic" trešais valdes loceklis un vadītājs.

[rTrīs kandidāti uz "airBaltic" vadītāja amatu

Kā atzina "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Gints Kiršteins, izvēlētās trīs kandidatūras ir ārvalstu pilsoņi, un šonedēļ tika izvērtēta to piemērotība "airBaltic" vadītāja amatam.

Pārējo divu kandidātu vārdus Kiršteins neatklāja, norādot, ka slikti ir jau tas, ka presē parādījies Gausa vārds. Viņš skaidroja, ka, tik īsā laikā izvēloties uzņēmuma vadītāju, pastāvot riski, tāpēc, noslēdzot līgumu, tikšot mēģināts nodrošināties pret tiem.

Padomes priekšsēdis gan skaidroja, ka visas trīs kandidatūras esot profesionāļi un izvēlētā persona spēs izvest "airBaltic" no finanšu problēmām.

Patlaban "airBaltic" valdē darbojas aviokompānijas operāciju vadības direktore Laila Odiņa un bijušais investīciju baņķieris Vitolds Jakovļevs.

Valsts ieguldīs "airBaltic" pamatkapitālā

Kā ziņots, starp "airBaltic" akcionāriem tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un BAS lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar "airBaltic" akcionāru vienošanos tika izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder bijušajam lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu